Sophie Trueman, fødevarespildsekspert hos Too Good To Go, forklarede: "Brød er uden tvivl et af de produkter, der normalt ikke mangler på bordet i næsten alle hjem. På trods af at være en væsentlig del af vores kost, bliver der smidt flere og flere kilo ud af det. Alle de kilo brød, der frigives hvert år, udgør cirka 4,3 procent af alt det brød, der købes."
Ifølge eksperten er stofposer den "bedste" måde at opbevare brød på, fordi de hjælper med at bevare dets egenskaber bedre. Det er dog vigtigt at huske på, at når brødet mister sin fugtighed, bliver det tørrere.
Det kan dog modvirkes ifølge Sophie. Hun sagde, at det at placere et stykke kartoffel i stofposen vil hjælpe brødet med at "holde længere" end det normalt ville
Og hun tilføjede også: "Husk, at hvis brødet er frisklavet, bør du ikke opbevare det i en lufttæt pose, da det ikke vil kunne ånde. Du skal lade det ånde for at bevare dets mest optimale opbevaring. At opbevare det i et brødskurv eller en stofpose, som nævnt, så det køler ned ved stuetemperatur, er altid den bedste mulighed.
Hun fortsatte: "Hvis du har skiveskåret brød, skal du huske at opbevare det i køleskabet, når du kommer hjem. På denne måde vil det holde meget længere og forlænge dets udløbsdato. Husk altid at bruge dine sanser, før du spiser det, for at vide, om det er egnet til det."
En anden måde at få brød til at holde meget længere er at fryse det. Dog rådede eksperten til at gøre det i en lufttæt pose. På denne måde, når du vil spise det, behøver du blot at lade det tø op ved stuetemperatur, og det vil genvinde sin gode smag.
Fødevarespildseksperten fortsatte: "Vi råder dig til at give det ekstra varme i ovnen, når det er helt optøet. På denne måde får du en super sprød tekstur. Hvis brødet har været tørt, kan du fugte skorpen, før du skærer det, enten med en vandspray eller med en fugtig klud i et par minutter. Derefter kan du prøve at sætte det i ovnen i et par minutter, så det genvinder sin sprøde tekstur. Du vil altid have muligheden for at skære og riste dem, så de med sikkerhed bliver meget sprøde."
Kilde: Express.