Airfryerfans forbløffet: Sådan får du den til at rengøre sig selv, mens du spiser

Mad og drikke

02/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Airfryers er steget i popularitet de seneste år som en overkommelig og sund måde at lave mad på, men de kan være besværlige at rengøre. Her får du derfor en let måde.

Når det kommer til at tilberede mindre portioner, kan airfryers være virkelig omkostningseffektive, og apparatet er også et sundere alternativ til stegning, da det bruger mindre olie.

De er hurtige at bruge, og det mest tidskrævende er faktisk at rengøre dem, da der ofte er en fedtet opbygning indeni.

En madelsker, der ledte efter rengøringsfif online til sit pålidelige apparat, ramte jackpotten, da en Reddit-bruger delte sit geniale trick, hvilket betyder, at du kan lade det rengøre sig selv, mens du tygger på din mad.

Han skrev på den populære forum: "Hej, jeg undrede mig over, om nogen kender nogle rengøringsfif, fordi jeg har fået at vide, at det kan være virkelig svært at rengøre airfryers."

Det mest populære svar kom fra en forumbruger, der foreslog at få det til at rengøre sig selv, mens du spiser.

Vedkommende skrev på Reddit: "Hvilken type har du? Jeg har den med spanden. Efter jeg har tilberedt, mens den er varm, så put varmt vand og sæbe i spanden. Lad det sidde mens du spiser. Når du er færdig med at spise, så brug en svamp til at rengøre. Problem løst."

En anden person delte en lignende holdning og sagde: "Put lidt opvaskemiddel i kurven, hvis du har en aftagelig bakke med ristehuller, lad den være i. Tilføj varmt vand så langt, som du kan se snavs eller olie på siderne."

Og personen fortsatte: "Lad det sidde sådan i 10-20 minutter. Tag en mikrofiberklud eller meget blød svamp, rens forsigtigt sider og bund med vandet stadig i. Fjern bakken, tør med kluden eller den bløde svamp. Skyl helt med koldt vand, og så burde du være klar til at gå igang igen."

Vi vil anbefale at tjekke instruktionerne, inden du prøver det, bare for en sikkerheds skyld, så du ikke hælder vand et sted hen, hvor det ikke skal hen.

Det er god praksis at give din air fryer en hurtig rengøring efter hver brug, men en grundig rengøring behøver ikke at ske så ofte. Dette afhænger dog af, hvor ofte du bruger den.

Kilde: Mirror.