Advarer mod farligt opbevarings-trick, der kan gøre dig syg

Mad og drikke

05/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tricket skaber grobund for farlige bakterier.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Fødevarepriserne har måske stoppet himmelflugten, men det vil være synd at sige, at de er nået ned på niveauet fra før energi- og inflationskrisen i 2022.

Derfor er det ikke underligt, at mange af os forsøger at få vores produkter til at holde længere.

Det skriver The Sun.

Men sundhedseksperter har advaret om, at et viralt TikTok-madopbevaringshack kan bringe dit helbred i fare, da det skaber grobund for dødelige bakterier.

Dypper dem i vand

Dette er især relevant for avocadoer. De er notorisk vanskelige at få til at holde - køb dem modne, og de bliver brune inden for få dage, men køb dem hårde, og du vil vente i evigheder på, at de bliver bløde, og så er det hurtigt for sent.

Det er derfor, et TikTok-tip, der angiveligt udvider deres modenhedsvindue, fik pludselig popularitet.

Appen var fyldt med videoer af folk, der sænker frugterne i koldt vand, så de kan opbevares i køleskabet i uger ad gangen.

Grobund for bakterier

Fortalere for hacket sagde, at dette bremsede oxidationsprocessen og holdt dem endda friske, når de var blevet halveret.

Men sundhedseksperter har advaret om, at du kan bringe dit helbred i fare, hvis du opbevarer avocadoer på denne måde.

IBS-konsulent diætist Kirsten Jackson fortalte til The Sun, at der kan være spor af skadelige mikrober på avocadoens skræl

Hun sagde: "Generelt anses dette ikke for at være en stor risiko, men når du nedsænker avocadoen i vand, giver det den ideelle grobund for ting som salmonella eller listeria, der var på avocadohuden til at formere sig hurtigt."

Kan gå ind i frugten

Men det er ikke kun håndteringen af ​​avocadoen, der kan sætte dit helbred i fare.

"Disse patogener bliver ikke kun på ydersiden af ​​avocadoen, men kan også bevæge sig inde i frugten, hvilket betyder, at når vi spiser dem, vil vi blive meget syge," advarede diætisten.

Salmonella er en bakterie, der forårsager madforgiftning og kan gøre dig alvorligt syg - selvom de fleste mennesker bliver raske uden behandling. Symptomerne omfatter diarré, mavekramper og nogle gange opkastning eller feber.

I ekstreme tilfælde kan de syge muligvis blive indlagt på grund af alvorlig dehydrering forårsaget af sygdommen.