Vitamin E: Hårplejens superstjerne eller skjult fare?

Livsstil

24/9/23 | 06:00

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Den uundværlige skønhedsafdelingsfavorit kan ifølge eksperter forbedre glans, pleje håret og fugte en skrællende hovedbund.

Næsten halvdelen af alle kvinder vil på et tidspunkt i deres liv opleve hårtab af forskellige årsager. De fleste kvinder vil opleve det, når de rammer 50-60 års alderen, men det kan ske i alle aldre.

At forebygge hårtab og holde dit hår og din hovedbund sund kan virke som en udfordrende opgave, især hvis du har fulgt den samme hårplejerutine i årevis.

Den nye superstjerne til dit hår

En måde, folk kan forbedre deres hår og hovedbunds sundhed på, er ved at bruge vitamin E-olie. Nogle eksperter hævder, at vitamin E har en positiv indvirkning på dit hårs sundhed og endda kan fremme hårvækst.

Vitamin E er kendt for at beskytte og vedligeholde ungdommelig hud, og nu ser det ud til, at skønhedsafdelingens favorit også bliver brugt på hår og hovedbunde.

Vitamin E er en antioxidant og fugtighedsgiver, der gavner håret ved at fremme hovedbundens sundhed, stimulere hårvækst og øge styrke og glans. Det er også perfekt til personer med tørt, skrøbeligt hår eller en hovedbund, der tidligere har lidt skade.

Eksperter godkender brugen af vitamin E

Dr. Kim Nichols, en certificeret hudlæge, kosmetisk kirurg og grundlæggende direktør for NicholsMD, fortalte Prevention.com, at vitamin E fungerer som en balsam, når det påføres hovedbunden, da det kan ”fugte” og ”forny” en tør, skrællende hovedbund.

Hun sagde også, at når det påføres på hele hovedbunden, kan det hjælpe med at ”forbedre glansen” og ”forebygge hårtab.”

Da vitamin E er en antioxidant, kan det hjælpe med hårvækst og hårtab ved at reducere stress i hovedbunden.”

Gretchen Friese, en certificeret trikolog i Colorado, fortalte Byrdie, at vitamin E-olie også kan reducere cellebeskadigelse og ”forbedre i hårvæksten”.

Vitamin E-olie kan stimulere kapillærerne i din hovedbund, hvilket øger blodgennemstrømningen og dermed fremmer hårvækst. 

Friese hævede, at vitamin E-olie også kan forebygge hårtab samt hjælpe hårvæksten.

Er det for alle?

Selvom vitamin E har alle sine fordele til at forbedre hårvæksten, er det ikke alle personer, som har gavn af dette. 

Det skal bemærkes, at vitamin E-olie ikke bør bruges af personer med følsomme hovedbunde, personer med problemer med skjoldbruskirtelen eller dem, der gennemgår kemoterapi.

Vitamin E kan købes online eller fra helse- og skønhedsbutikker.