Vigtigt brev til alle pensionister: Tjek om du får det korrekte udbetalt i 2023

Livet som pensionist

30/11/22 | 07:25

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Er der fejl skal de rettes inden 7. december for at gælde fra januar

I løbet af den næste uges til ved alle pensionister modtage et brev fra Udbetaling Danmark.

Det skriver Faglige Seniorer

Hold øje med eboks

Brevet kan komme i fysisk form eller på Eboks, afhængigt af, hvad man har valgt.

I brevet er der informationer om, hvad der bliver udbetalt til dig i pension i 2023. Brevet bliver sendt til alle på folkepension, førtidspension og seniorpension.

I brevet står der også, at du skal tjekke, at din angivne indkomst i forskudsopgørelsen er korrekt. Det er nemlig denne der danner baggrund for beregningen i brevet.

”I en tid med stigende energipriser og høj inflation er det en god ide at tjekke tallene på forskudsopgørelsen, så man sikrer, at man får det rigtige udbetalt. På den måde kan man selv være med til at undgå ubehagelige overraskelser i ens økonomi,” siger centerdirektør i Udbetaling Danmark, Lene Hougaard-Enevoldsen.

Skal rettes inden 7. december

Pensionen beregnes ud fra din og hvis du har en eventuel ægtefælle eller samlevers forskudsopgørelser for 2023. De ligger ved skattestyrelsen og her kan du også gå ind og rette dem, hvis du finder en fejl.

Finder du en fejl i forskudsopgørelsen skal rettelsen laves ved Skattestyrelsen inden den 7. december 2023, for at være gældende fra januar 2023.

Gør du det senere vil ændringen først træde i kraft på et senere tidspunkt.

Når du ændre i din forskudsopgørelse får Udbetaling Danmark automatisk besked, så du skal ikke gøre andet end at lave ændringerne.

Det kan du høre her www.tastselv.skat.dk

Eller du kan ringe til Skattestyrelsen på telefon 72 22 28 28.