Utålmodige pensionister: Hvornår kommer ældrechecken og varmechecken?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Næsten hver eneste dag bliver Pensionist.dk kontaktet af utålmodige pensionister, der ikke kan forstå, hvorfor der endnu ikke er kommet svar på, hvornår ældrechecken og varmechecken udbetales.

For at være ærlig, så kan vi heller ikke rigtig forstå, at det skal tage så lang tid at komme med at svar på, hvornår pengene kommer.

Der er flere pensionister, der sidder stramt i det, og nu bare venter på, at varmechecken på 6.000 skattefrie kroner og de to ældrechecks på hver 2.500 kroner bliver udbetalt.

VI har bl.a. fået en mail fra Kirsten, der har valgt at droppe sommerens ferie, fordi der slet ikke har været penge på kontoen til andet end at blive hjemme. Kirsten ville rigtig gerne vide, hvornår pengene kommer, men det er der desværre ikke et entydigt svar på lige nu.

De 6.000 kroner fra varmechecken skulle reelt dække de ekstraudgifter, som mange pensionister afholdt i løbet af vinteren og det kolde forår, men lige nu kan der kun spejdes i horisonten efter den økonomiske håndsrækning.

Myndighederne ikke sikre på tidspunktet

Det er Udbetaling Danmark og Energistyrelsen, der skal sørge for at pengene finder vej til de pensionister, der har ret til pengene.

Udbetaling Danmark forventer, at udbetalingen af den ekstra ældrecheck sker i november 2022 og i første kvartal i 2023. Der er altså ikke nogen hjælp at hente til Kirsten, der gerne ville have lidt ekstra penge til sin ferie.

Måske kommer hjælpen til Kirsten fra Energistyrelsen, der skal sørge for, at varmechecken finder vej til de rette modtagere. Her er svaret lidt mere positivt. Udbetalingen følge den politiske aftale, og forventes at være på modtagernes konti i august. Det er desværre det mest konkrete svar, der kan komme på nuværende tidspunkt.

Pensionist.dk følger udbetalingerne nøje og vi skriver så snart, der kommer noget konkret.