Tusindvis af pensionister kan se frem til penge i januar

Livet som pensionist

09/9/22 | 06:25

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Folk på efterløn, førtidspension, seniorpension, fleksydelse eller tidlig pension, får udbetalt skattefrit beløb i januar

Lige nu mærker hele Danmark inflationen, og mange af os har brug for en håndsrækning for at kunne få økonomien til at køre rundt. Det gælder også pensionister.

Tilbage i juni blev det bestemt, at personer på tilbagetrækningsydelser skulle have udbetalt et skattefrit engangsbeløb på 2000 kroner.

Nu er det bestemt hvornår pengene kommer.

Det skriver Seniornews.

2000 kroner i januar

Engangsbeløbet på 2000 kroner, der er skattefrit og udbetales til alle, der er på tilbagetrækningsydelser, bliver udbetalt i januar 2023.

Dem der er på tilbagetrækningsydelser er blandt andet folk på førtidspension, seniorpension, efterløn, fleksydelse eller Tidlig Pension.

Du skal dog have været på tilbagetrækningsydelser i marts 2022 for at kunne få beløbet, der automatisk bliver udbetalt til din nem-konto.

Penge til su-modtagere og folkepensionister

Det er ikke kun dem på tilbagetrækningsydelser der kommer til at få flere penge.

Til oktober vil su-modtagere, der får handicaptillæg eller forsørgertillæg som enlig få udbetalt et skattefrit engangsbeløb på 2000 kroner.

Derudover vil folkepensionister få udbetalte en ekstra skattefri ældrecheck. Der vil i alt blive udbetalt 5000 kroner, som kommer over to rater.

Der vil blive udbetalt 2500 kroner i slutningen af september 2022 og resten af beløbet vil blive udbetalt i januar 2023.