Tre ting du skal huske i forbindelse med barnedåben

Livet som pensionist

04/4/22 | 09:09

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Foråret har meldt sin ankomst, og med de varmere temperaturer følger ofte store og vigtige events som bryllupper, konfirmationer og ikke mindst barnedåb.

Barnedåben er en meget special dag, og det kan være det i år er dit barnebarns tur. Men det er ikke alt sammen lutter lagkage. Der er mange ting, der skal være på plads og arrangeres fra forældrenes og din egen side. Her kommer derfor nogle ting, du skal huske i forbindelse med en barnedåb.

Gaven

Gaven er ikke til at komme udenom, når man skal til barnedåb. Det er normalt at komme med en ting som gestus, spørgsmålet er bare, hvad du lige skal finde på. Heldigvis er der et hav af muligheder, så der er rigeligt at vælge i mellem.

Det kan enten være tøj, som forældrene med sikkerhed vil blive glad for.

Er det ikke tøj, du ønsker at give, kan du også finde noget legetøjet til barnet. Der er efterhånden kommet mange produkter på markedet, som ikke kun har det formål at underholde barnet. Mange ting er efterhånden også lavet til at skulle være lærerigt og gavnligt på flere forskellige måder.

Eksempelvis er der børnebogen ”Elefanten der så gerne vil sove”, som er skrevet på en særlig måde med et sprog og beroligende teknikker, der er tilpasset til, at børn slapper helt af og falder hurtigere i søvn. Det vil ikke kun være en god gave til barnet, men også forældrene.

Sidst er der også flere bedsteforældre, der vælger at oprette en børneopsparing til barnebarnet, i stedet for at give tøj og ting, som barnet allerede får rigeligt af. Denne konto kan være en begyndelse – men efterhånden som årene går, og man bliver ved med at sætte penge ind i form af gaver, kan det ende med et større beløb, som barnet vil kunne bruge til noget fornuftigt i sine voksne år.  

Tøjet

Når man skal til barnedåb, skal tøjet også være dertil. Det er en dag, hvor man fejrer barnet, uden at det nødvendigvis behøver at blive alt for fint. En af de ting, der er vigtigst at være opmærksom på, er desuden, at sørge for at have tjekket vejrudsigten, så du ikke står i bare ben for at skulle bruge dagen på at fryse.
Derudover er det en god idé at huske nogle ekstra lag, hvis kirken eller restauranten, I måske ender på, skulle være lidt kold.

Derudover kan du overveje, om I skal ud og gå for at komme fra kirken til næste lokation, eller om I kører. Sådanne nogle mindre ting kan også have en påvirkning på valg af tøj og overtøj.

Hjælp til

Generelt kan det være en stressende tid for forældrene med en nybagt baby og det der hører med herunder søvnmangel og generel udmattelse. Det bliver derfor ofte sat pris på af forældrene, hvis man giver en hånd med som bedsteforældre, da det kan lette noget af det store pres. Det kan være simple ting som at gå online og søge på ”kok til barnedåb” for at sørge for noget lækker mad til gæsterne på dagen. At hyre kokke udefra kan være en fordel, i det forældrene ikke skal bruge tid på at kokkerere små madder ude i køkkenet hele dagen, men i stedet for kan nyde arrangementet til det fuldeste.

Måske er det i stedet invitationerne, du kan hjælpe med at udforme, dekorere og sende, så moren og faren ikke skal bruge deres sidste kræfter på dette.

Der er altså flere ting, der er værd at huske op til og på selve dagen for at få den bedst mulige oplevelser. Ikke kun for dig selv, men også for forældrene.