Tips til hvordan du undgår du at formøble din pensionsopsparing

Skrevet af Redaktionen

Fem simple tips: sådan undgår du at formøble din pensionsopsparing

Rigtig mange danskerne ser med god grund frem til deres pension. Nu er det endelig tid til at kaste sig over de mange aktiviteter, som et langt liv på arbejdsmarkedet har skubbet i baggrunden.

Derudover har de fleste danskere en solid pensionsopsparing, som mange gerne vil slå hul på og sidst men ikke mindst, så giver tilværelsen som pensionist en lang række fordele og rabatter som hjælper med at få pengene til at række endnu længere. Men desværre kommer flere og flere pensionister i økonomiske vanskeligheder, men med et par simple tips, kan man undgå at spilde sine hårdt tjente pensionsopsparing.

1: Læg et nyt budget et halvt år efter du er gået på pension

Det første man bør gøre når man er gået på pension er helt overordnet at få sig et overblik over sine indtægter og udgifter som pensionist. Her kan det være en fordel at vente tre til seks måneder inde i din nye tilværelse med at gøre dette, da der går et stykke tid før dine forbrugsvaner tilpasser sig din nye tilværelse.

Mange der vælger at lægge et budget før de går på pension, finder oftest ud af at der er flere penge at gøre godt med end først antaget, så derfor kan et møde med en bank eller en uafhængig privatrådgiver være med til at lægge et mere retvisende budget for din fremtidige tilværelse, så du hverken skal føle at økonomien bliver unødvendig stram eller kedelig.

2: Undgå at optage dyre kviklån

Men selvom man som pensionist har fået lagt et budget for sin tilværelse kan der stadig være mange situationer hvor man alligevel vælger at låne nogle ekstra penge i banken. Det kan for eksempel være hvis man pludselig ser en ferie man bare må på eller hvis der sker uforudsete hændelser som kræver at man pludselig må gøre et betragteligt greb i lommen.

Dette kunne både være hvis man pludselig skulle til tandlæge eller hvis bilen pludselig skal på værkstedet. I disse situationer er det dog vigtigt at man ikke går ud og tager nogle meget dyre forbrugslån – også kaldet kviklån – da disse ofte har renter på over 15%. og den bedste måde til at få sit budget til at skride er ved at optage dyre og unødvendige kviklån. Brug i stedet en kassekredit i din bank.

3: Gør brug af diverse rabataftaler til pensionister

En anden måde, der kan få dine penge til at række i hverdagen er ved at gøre brug af diverse rabatmuligheder, der udbydes til pensionister. "Du kan blandt andet få rabat til transport med tog, fitnessudstyr, bus og færge, forsikringer, briller og meget mere."

Alt efter hvor aktivt man gerne vil forfølge dette, så kan man komme til at spare over 15% af dine udgifter ved aktivt at gå efter at få rabatter. Hvis du vil have en oversigt over steder, hvor du kan få rabatter, kan du få et overblik via Ældresagen.

4: Gå dine faste udgifter igennem en gang om året

En anden ting der er klogt at gøre som pensionist, er at gå sine faste udgifter igennem én gang om året. I dette tilfælde kan der være gode penge at spare på alt fra telefonabonnementer til elregningen eller forsikringerne. Herved kan man i de fleste tilfælde opnå gode besparelser på sine faste udgifter.

Husk efterfølgende at opdatere dit budget.

5: Drop tips og Lotto eller sæt en fast grænse over dit spil

Endnu et sted, hvor man med god grund kan spare en del penge er ved at lade være med at spille Lotto og tips. Hvert år bruger danske pensionister mere end 10.000 kroner på henholdsvis Lotto eller andre spil på nettet. Dette inkluderer både spil som Oddset, poker eller online-spilleautomater. Men i begge tilfælde er det udgifter, som må betegnes som unødvendige og den rationelle chance for at vinde i Lotto er som bekendt forsvindende lille.

Alternativt – hvis man sætter stor pris på at spille spil kan man spille en lang række gratis spil, enten på sin mobiltelefon eller sin tablet.

Ved at følge blot et par af disse råd, kan du være sikker på, at du ikke kommer til at formøble din pensionsopsparing væk og gøre plads til flere sjove aktiviteter.

Rigtig god fornøjelse.