Tips og tricks til pensionisten der gerne vil udvikle sine IT-kompetencer

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er ikke længere en selvfølge, at man ligger på den lade side bare fordi, man er blevet pensioneret.

På grund af bedre levevilkår og en stadigt udviklende lægevidenskab, bliver vi ældre og ældre, og hvad endnu vigtigere er, så får vi det også bedre og bedre i vores alderdom.

Dette betyder, at vi i dag har meget bedre mulighed for at have en tilværelse som pensionist, hvor vi er aktive og hele tiden tilegner ny viden. Det er selvfølgelig individuelt, hvor aktiv du vil være, og hvor meget du egentlig bare har lyst til at slappe af og høste frugterne af dit lange arbejdsliv. Hvis det første er tilfældet, og du egentlig gerne har ville lære lidt mere om IT, vil det være en god ide at læse videre i det, der følger.

Har du en smartphone?

En af de vigtigste værktøjer indenfor den teknologiske verden er din smartphone. Der er simpelthen så mange fordele ved at have en smartphone. Både i arbejdet såvel som i privaten.

Først og fremmest giver en smartphone dig mulighed for hele tiden at være online. Det er nærmest obligatorisk i rigtig mange jobs med fokus på det digitale. Derudover er der diverse apps. Apps for en større og større betydning indenfor hele IT-verdenen, og der er snart ikke den ting, man ikke kan finde en app til.

Det kan godt være, at det måske er kompliceret at lære at bruge en iPhone, hvis du aldrig har haft en før, men det kan loves, at når du først har styr på det, så vil det være hele umagen værd. Desuden man kan altid søge om hjælp på internettet. Hvis du for eksempel har problemer med tændeknappen, kan du på Google skrive ”min iPhone vil ikke tænde” for derefter helt blive præsenteret for en masse svarmuligheder.

Automatiser dine processer

Det fantastiske ved internettet og alle dets teknologiske muligheder er, at jo mere du ved, desto bedre bliver det. Det lyder måske meget logisk og som en selvfølgelighed, men med det menes der, at man, hvis man bliver rigtig god, har mulighed for at automatisere rigtig mange af processerne.

Du kan simpelthen få din computer til at gøre arbejdet for dig. Intelligente programmer bliver en større og større del af computerverdenen, og det skal du da udnytte. Hertil er en af muligheder en automatisk opdatering af drivere på din computer. I praksis betyder det, at du kan installere et program, som lynhurtigt og sikkert finder dine gamle og manglende drivers på din computer for derefter at installere de nyere modeller på din computer.

Implementer ’Internet of Things’

Til dem der ikke kender Internet of Things, så er det en beskrivelse af ’intelligentgørelsen’ af hverdagens apparater. På den måde er internettet ikke længere kun noget mennesker gør brug af, men også noget ting gør brug af.

Hvis dette skal konkretiseres er det en indsamling af data, der skal hjælpe, nuancere og innovere vigtige elementer i vores hverdag. Det kan alt til køleskabet derhjemme til hele verdens infrastruktur.

Internet of Things er noget, du kan bruge på mange måder. Hvis du har lidt penge på kistebunden, vil det være en rigtig god at investere i et eller flere af disse produkter, da det helt sikkert er fremtiden. Det kan altså blive en forretning for dig, og noget du kan bruge som tidsfordriv, nu du er pensioneret og har lidt mere tid ved hånden.

Det kan simpelthen også være ting, du køber fordi du synes det simplificerer din hverdag.
Allerede i dag er der mange produkter på markedet, du kan give dig i kast med.