Sundhedsstyrelsen: 95% af alle over 65 år skal vaccineres

Livet som pensionist

01/10/22 | 13:10

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er sundhedsstyrelsens ambition, at 95 procent af ældre fra 65 år og op vil tage imod vaccinetilbuddet.

Det forventes at flere end normalt vil blive ramt af influenza i år, derfor håber sundhedsstyrelsen at flere ældre vil tage imod influenzavaccinen.

Det skriver tv2lorry

Vi har nu haft to sæsoner, hvor den smitsomme influenza næste nikke har været ude. Derfor er vores immunitet lav og smitterisikoen højt.

De to sæsoner vi har været forskånet for influenza skyldes især coronarestriktioner som hjemmearbejde og mundbind, der har lagt en dæmper på smitten.

"Da vi kun har haft meget lidt influenza de seneste år, er vi i en situation, hvor der ikke er særlig meget immunitet i befolkningen. Derfor både frygter og forventer Sundhedsstyrelsen en hård influenzasæson," siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

WHO forventer 75%

Fra i dag den 1. oktober, har det været muligt at blive vaccineret mod influenza både for ældre og andre, der er i risiko for at blive alvorligt syge af influenza.

Og nu har sundhedsstyrelsen meldt ud, at det er deres ambition, at 95% af alle ældre fra 65 år og op skal tage imod tilbuddet.

Til sammenligning har verdenssundhedsorganisationen WHO sat et noget lavere mål, der hedder mindst 75%.

Ikke urealistisk

Helene Probst mener dog at det er realistisk at nå det ambitiøse mål.

Hun peger på at der er sendt invitationer ud i e-boks, hvor man kan selvbooke.

"Men det vil også få betydning, at man i år kan blive vaccineret mod influenza og corona på samme tid," siger Helene Probst.

Jørgen Skadborg der er formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO) mener også at vi vil se en stigning i antallet af folk der tager mod vaccinen:

"Vi forventer, at der bliver meget travlt, fordi patienterne i år samtidig kan få en corona- og en pneumokokvaccine (alvorlig lungebetændelse, red.)," siger Jørgen Skadborg, der er praktiserende læge i Billund.