Spar penge: Hold din sommerferie i Danmark

Livet som pensionist

02/5/22 | 06:25

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og du sidder sikkert og overvejer, hvor ferien skal spenderes. Skal det være en storbyferie? Eller måske en ferie under sydens sol? Eller en aktiv ferie?

I stedet for at skue udad, skal ferien måske holdes under hjemlige himmelstrøg? Vi glemmer nogle gange, at vi bor i et land fuld af historie, natur og spændende seværdigheder. Danmark er dejlig – specielt, når den viser sig fra sin absolut bedste side med sommer, lange aftner og høje temperaturer. Så måske du skulle overveje en sommerferie i Danmark?

Desuden har man som pensionist den frihed, at man kan rejse på skæve tidspunkter på året, så man kan styre udenom de dyreste og mest turistfyldte ferieperioder. Og netop industriferien er en periode, hvor du får mindre for pengene, hvis du vil holde ferie i udlandet. Derfor får du her en guide til 3 alternative ferieformer i Danmark:

  • Cykeltur rundt i det ganske danske land

En cykelferie giver både motion, sightseeing og frisk luft i en skøn treenighed. På Naturstyrelsens hjemmeside finder du cykelruter over hele Danmark, som du kan bruge til at planlægge dine daglige ruter. Langs alle ruterne finder du mindre bed&breakfast steder, hvor du til rimelige penge kan spendere en nat eller to. Er du ikke vant til at cykle, kan du tage toget noget af vejen, så du får set de områder, som særligt interesserer dig, og alternativt kan en elcykel lette noget af arbejdet. Vi er så heldige, at Danmark er ualmindelig flad, og derfor behøver du hverken være i superform, eller gå i intensiv træningslejr forud for ferien.

  • Gå på turist i din egen by

Danmark er ikke særlig stort, og derfor er der god garanti for, at der er rigeligt af seværdigheder omkring din bopæl, som kunne være spændende at aflægge et besøg. Måske du bor i nærheden af en af Danmarks fem største byer (Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og København), og her finder du med garanti en masse kulturelle seværdigheder og kulinariske aktiviteter, der kan holde dig beskæftiget i flere dage. Sommeren er højsæson for netop musik, aktiviteter og kulinariske oplevelser i byerne. Så tjek sider som aok.dk, aoa.dk og visitdanmark for at finde oplysninger om, hvilke aktiviteter der foregår på tidspunktet.

  • Campingferie

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt, så måske det er i år, du skal prøve campinglivet af. På de fleste campingpladser har de opstillede campingvogne, som du kan leje for en eller flere nætter. Skal det være endnu billigere, kan du medbringe et telt, du kan slå op. Temperaturen kan dog falde drastisk i løbet af natten, så medbring en god sovepose og dit varme undertøj.

De fleste campingpladser ligger ideelt og idylisk placeret tæt på vand, by og natur, og derfor får du fantastisk beliggenhed til en god pris. Herudover er charmen ved at ligge på camping, at man bruger det meste af dagen udendørs, og det hele bare er lidt mere primitivt i forhold til vanligt. Det er desuden en meget social ferieform, da du hurtigt kommer i snak med dine naboer og møder de andre gæster i fælleskøkkenet. Så tag din kaffekværn under armen, solhatten på og leg campist for nogle dage.