Slår pensionen ikke til: Sådan kan du tjene op til 11.900 skattefrit om året

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er en del regler, hvis du tænker på at tage et arbejde ved siden af din pension. Det er dog tilladt at tjene penge ved siden af pensionen, og det kan netop være det, der betyder forskellen på en stram økonomi og en økonomi med lidt luft.

Det er bare ikke alle typer af arbejde, som du kan påtage dig. Så selvom du måske ønsker en tilknytning til arbejdsmarkedet, og godt kunne bruge pengene, så kan det ikke altid lade sig gøre.

Men du må tjene op til 11.900 kroner om året skattefrit, hvis du arbejder for private personer i deres private hjem.

Her må du løse almene huslige opgaver, som man som privat normalt selv løser.

Det kan f.eks. være havearbejde, rengøring, indkøb, tøjvask, madlavning eller sågar småreparationer på hjemmet.

Du kan måske endda specialisere dig i en bestemt opgave og udføre dem for flere i nærheden af dit hjem. Måske er du hurtig og effektiv til at slå græs eller vaske vinduer, så er det opgaver, du gerne må løse. Du må dog ikke tjene mere end 11.900.

Tjener du mere, skal du indberette beløbet til skat. Alle penge over 11.900 skal registreres som indkomst.

Dem, du arbejder for, kan ikke få håndværkerfradrag, hvis du ikke indberetter de penge, du tjener.

Det oplagte sted at lede efter arbejde er hos din familie. Har dine børn et travlt arbejde, så er det oplagt at hjælpe til med rengøring eller pasning af have til en aftalt hyre. Ligeledes er dine naboer måske stadig på arbejdsmarkedet og har brug for hjælp i hverdagen. Det giver mening at spørge.

På folkepension må du tjene 122.004 kroner om året uden du bliver sat ned i pensionstillæg eller tillægsprocent. Lønnen kan dog have indflydelse på din boligydelse.