Sara hjalp sin bedstefar med den nye smartphone

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Bedstefar fik ny teknologi lige ned i lommen med hans nye smartphone

Min bedstefar har fået sin første smartphone

I dag gik vi i krig med den, således at han kan lære at bruge den.

Han har aldrig været den store bruger af sin forhenværende mobiltelefon, men kunne da lave et opkald og tjekke sin telefonsvarer.

En Smartphone er en telefon, der b.la. kan gå på internettet og få applikationer (som er programmer, man kan tilvælge).
Derudover er telefonen uden knapper, da den har en touch skærm, dvs. en skærm, der er følsom overfor fingrenes berøring på skærmen.


Det lyder måske kompliceret og alt for moderne, men det er utrolig nemt at bruge, og applikationerne kan man finde i et program på sin telefon.

Man kan enten købe eller finde applikationerne (Apps) gratis.

En applikation er et program som kan gøre dit liv nemmere.

Du kan fx vælge, at få en applikation med spil, en med nyheder, en til Facebook og bedst af alt - i min bedstefars tilfælde - en 112-applikation, som er en knap på din telefon, som hvis du trykker på den ringer den direkte op til 112 og via en GPS kan fortælle præcis, hvor i verden du befinder dig.

Nå, men jeg skulle i hvert fald undervise min bedstefar i denne nye telefon.

I begyndelsen kunne jeg tydeligt mærke en glæde over at have fået denne nye smarte telefon og ikke mindst en stolthed, men også en vis skepsis over, om han nu kom til at finde ud af den, men vi gik i gang.

Først skulle han lære at åbne telefonen og låse den.

Han fandt hurtigt ud af, hvor nem den er at betjene i forhold til de andre telefoner, han har haft, idet man ikke skal fumle med, hvilke knapper man skal trykke på, men man skal bare trykke direkte på det ikon, man skal bruge.

Dernæst skulle vi ordne hans telefonbog på telefonen

Han har nemlig været vant til at bruge en rigtig telefonbog, men den skulle vi selvfølgelig have over på hans nye mobiltelefon, og herefter lærte jeg ham at ringe og modtage opkald.

Da vi gik i gang, gik der ikke lang tid, før han selv kunne skrive numrene ind, men vi havde et problem.

Knapperne til tastaturet var for små til hans fingre.

Så vi gik ind på internettet og købte en universel pegepind til hans telefon, som man kan bruge i stedet for at taste med sine fingre.

Denne pind fik vi billigt, den kan findes et hav af steder på nettet.

Men vi fortsatte og holdt humøret højt, og jeg tastede nu bogstaverne ind, da mine fingre er mindre end hans, og jeg er vant til at håndtere en smartphone, han kunne dog selv taste numre ind.

I dag har min bedstefar lært de første trin i, at bruge sin nye smartphone, og vi har aftalt en dag i næste uge, således han kan lære mere, idet der altid er noget nyt ved en smartphone, idet den simpelthen kan ALT.

Jeg vil klart anbefale en Doro Smartphone, idet den er utrolig nem at anvende og meget egnet til pensionister, da skriften på telefonen er stor og ringetonen er høj.

Jeg har selv en Iphone, som også er en Smartphone, men en Iphone kan ikke ringe ligeså højt, så hvis du har hørebesvær eller besvær med at se, vil jeg klart anbefale denne Doro Smartfone.

Det eneste minus ved denne telefon er, at bogstaverne på tastaturet er meget små, men dette problem kunne nemt løses ved at købe en pegepind.

Min bedstefar og jeg har haft en hyggelig dag, hvor vi har smilet, grinet og ikke mindst lært mange nye ting.