Sådan får du tiden til at gå i pensionisttilværelsen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Har du netop ramt de 65 år og opdaget, at du ikke kan fylde din uge ud med dine sædvanlige aktiviteter og børnebørn? I så fald kan du læse med her for at få nogle tips og tricks til, hvordan du kan bruge tiden meningsfuldt og underholdende, så du ikke begynder at fortryde dit valg om at lægge karrieren på hylden.

Socialt samvær

I en lang karriere har du muligvis ikke haft tid til at være sammen med dine venner særlig ofte. En af de ting som viser sig at forøge livskvaliteten hos mange er netop socialt samvær. Udnyt derfor, at du nu har mulighed for at se din familie og venner langt oftere end du har været vant til. Det er dine venner som du kan skabe hyggelige stunder med, der netop er det, som gør livet meningsfuldt. Du kan eventuelt begynde på en fritidsaktivitet sammen med dine venner eller blot en fælles hobby, såsom træning, spil osv.

Hygge og gambling

Man kan selvfølgelig ikke være sammen med andre hele tiden, så der skal også være plads til at blive underholdt alene. Her kan spilleautomater eller andre spil om penge være en fin mulighed for at skabe lidt ekstra spænding og hygge i hverdagen. For nogle ældre kan det med computeren være lidt besværligt - af den grund har nogle online casinoer taget særlige hensyn og gjort deres side ekstra brugervenlig over for ældre.

Smil og vær glad

Husk det! Du har masser af fritid, du har sikkert børnebørn og du har ingen grund til ikke at gå rundt og smile. Langt de fleste frygter i deres ungdom, at de bliver sure og bitre når de bliver gamle. Husk derfor at være glad for dit liv og accepter, at du nu er inde i en ny fase, hvor omdrejningspunktet ikke er arbejde, men hvor livet i stedet kører i et mere rolig tempo, hvor der rente faktisk er plads til selvrealisering og du kan gøre som du har lyst til. Smil og vær glad er det bedste råd som du kan tage med dig ind i pensionisttilværelsen.