Sådan får du et sundt og aktivt liv som pensionist

Skrevet af Redaktionen

For mange er pensionisttilværelsen tid til at begynde nye hobbyer. Det er samtidig et vigtigt tidspunkt at holde dig selv aktiv og sørge for en sund krop, så du får det bedste ud af pensionisttiden. I denne artikel har vi valgt at sætte fokus på netop det, og har derfor lavet en miniguide til, hvordan du holder sig selv sund og aktiv som pensionist.

Sund kost er vejen til en sund krop

For at holde styr på sundheden, gælder det først og fremmest om at få styr på den sunde kost. En sund kost handler om mange forskellige punkter. Det gælder først og fremmest om at spise varieret, for at få alle nødvendige vitaminer og næringsstoffer som kroppen har brug for. Nedenfor har vi samlet tre tips til, hvordan du laver en god og varieret kost.

Lav en madplan

For at få overblik over kosten, er det en god idé at lægge en madplan, hvor du planlægger maden for en uge ad gangen.

Ved at lægge en madplan, kan du på en gang planlægge maden for flere dage og derigennem nemmere få det store overblik over retterne.

Når du på forhånd ved hvilken mad der skal laves, behøves du heller ikke bekymre dig om det løbende og det giver ofte lidt mere ro i hverdagen. Du kan samtidig nøjes med at handle ind en enkelt gang om ugen, så du ikke skal bruge for meget tid på det løbende.

Find inspiration til nye retter online

For at lægge en god og varieret madplan, kan du finde inspiration til gode opskrifter online eller købe en ny kogebog, hvor der er gode og nye opskrifter, som du kan bruge til inspiration.

Ved at finde nye opskrifter, vil du automatisk komme i gang med at prøve nye ingredienser og på den måde udvide din kost.

Suppler med kosttilskud

Selvom du spiser varieret, kan det være svært at få dækket dit behov for forskellige vitaminer. Derfor kan det være en god idé at supplere med forskellige kosttilskud, så du er sikker på at få alle de nødvendige vitaminer.

Du kan enten supplere med en multivitamin eller mere specifikke vitaminer.  

Vær aktiv udendørs

Anden del af denne artikel handler om at være aktiv. Her anbefaler vi at være aktiv udendørs, da frisk luft er et vigtigt aspekt for at holde sig selv sund. Flere undersøgelser viser samtidig at vi bliver mere glade, når vi tilbringer tid udenfor.  

Nedenfor har vi samlet tre klassiske aktiviteter som du kan overveje til at være aktiv udenfor:

Gåture

En af de bedste aktiviteter til at være udendørs er at tage på forskellige gåture. Gåture er fantastisk motion og en god måde at holde dig selv aktiv på.

Hvis du sørger for at lægge intervaller ind, hvor du går lidt hurtigere end ellers og dermed får pulsen op, kan en gåtur være lige så god som meget anden motion.

Havearbejde

En anden god måde at bruge tid udendørs er ved at arbejde i haven. Havearbejde er en fantastisk måde at holde dig selv aktiv på, samtidig med at du får en god have som du efterfølgende kan nyde.

Du kan fx bruge tid på at lave nye bede, klippe buske og meget andet.

Du kan også lave en køkkenhave, så du senere kan få gavn af friske grøntsager fra haven. Frugter og grøntsager der lige er høstet fra haven smager altid bedst og havearbejde er derfor en god måde at bruge tid udendørs på.

Cykling

En sidste aktivitet, der er helt klassisk til at være udenfor. Du kan tage på cykelture rundt i Danmark og udforske nye steder. Hvis du tager en lille picnickurv med, kan du holde en pause undervejs og på den måde gøre lidt ekstra ud af cykelturen.