Private hjemmeplejetilbud sikrer dig tryghed og pleje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det kan som ældre eller gangbesværet være en udfordring at få ordnet de daglige og ugentlige gøremål, som før i tiden ellers var let som en leg. For mange ældre kan det derfor være yderst fordelagtigt at få hjælp til de ting, der er nødvendige i hverdagen, men som de ikke længere kan klare selv.

En hjælp, der kan gøre hverdagen lettere

Som ældre er der stor forskel på, hvor meget man selv kan klare, både når det kommer til personlig pleje og praktiske gøremål. Mens nogle ældre har brug for hjælp til stort set alt i hverdagen, har andre blot brug for en ugentlig rengøring eller madlevering. Heldigvis findes der rigtige mange hjemmehjælpstilbud og ældreplejetilbud, der er skabt til at give vores ældre den hjælp, de har brug for i hverdagen. Denne hjælp kan gøre hverdagen lettere for den ældre borger selv, men kan dermed også aflaste de pårørende i hverdagen.

Når du er visiteret til hjemmehjælp, vælger du selv

Alle borgere, der er bevilget hjemmehjælp kan frit vælge, om de vil benytte kommunal eller privat hjemmehjælp. De senere år har hjemmeplejen været under hård kritik, og i de fleste kommunale tilbud er der et minimum af tid til den enkelte borger, hvilket kan gå udover omsorgen, plejen, borgerens tryghed og de praktiske gøremål. Hvis man vælger det kommunale tilbud, kan man desuden ikke være sikker på, at det er den samme hjemmehjælper, der kommer og hjælper, og dette kan som ældre eller syg være en stor stressfaktor.

Få en fast hjemmehjælper, når du vælger et privat tilbud

Der er mange fordele ved at vælge et privat hjemmehjælpstilbud eller ældreplejetilbud. En af de største fordele, som ville komme de fleste ældre til stor glæde er, at de fleste private tilbud, tildeler de enkelte borgere en fast hjemmehjælper. På den måde er den ældre sikret en fast hjælper, der kommer dagligt, og som de kan knytte sig, hvilket utvivlsomt vil øge trygheden for den ældre. Desuden har private ældreplejetilbud, den ældres behov og ønsker i højsædet, og hjemmeplejen kan altså tilpasses efter den enkelte borger