Presset kommune skal spare: Det går ud over pensionisternes årlige fest

Skrevet af Redaktionen

Grundet stigende udgifter til social- og ældreområdet er Ishøj Kommune nødsaget til at aflyse de kommunale julefrokoster for kommunens folkepensionister

Traditionen tro skulle en del af Ishøj Kommunes folkepensionister have været til julefrokost i Ishøj Idræts- og Fritidscenter i løbet af december måned. Desværre er den økonomiske situation i Ishøj Kommune så presset, at byrådet har vurderet, at det ikke er økonomisk forsvarligt at holde julefrokosterne i år.

Årsagen til, at julefrokosterne desværre må aflyses i år er, at Ishøj Kommune oplever store stigninger i udgifterne på social- og ældreområdet, som gør, at kommunen er nødt til at prioritere:

”Vi oplever lige nu stigende udgifter og et stort pres på vores social- og ældreområde i Ishøj. Antallet af sårbare borgere, som har brug for hjælp, er steget meget, og derfor har vi - efter megen overvejelse - besluttet at aflyse årets julefrokoster for folkepensionister. Jeg ved, at der er mange, som havde glædet sig til julefrokosterne, men jeg håber, at vi får mulighed for at samles i andre sammenhænge,” siger Erkan Yapici, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ishøj Kommune.

Det er vigtigt at præcisere, at det for nuværende kun gælder julefrokosterne for 2022. I 2023 vil byrådet tage stilling til, om der er økonomisk råderum til at afholde pensionistjulefrokosterne igen.