Pensionister kan tjene 11.900 kroner ekstra helt skattefrit

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Pensionister i Danmark kan tjene op til 11.900 kroner ekstra helt skattefrit.

Som pensionist må man i Danmark tjene op til 11.900 kroner helt skattefrit, hvis man arbejder i private hjem eller for private personer. 

Arbejde i private hjem

Eksempler på den type arbejde kunne f.eks. være opgaver, som vedkommende i hjemmet normalt selv ville løse. Det kunne være rengøring, vask, indkøb, madlavning, havearbejde, hente og bringe børn og vedligeholdelsesarbejde på boligen. 

Man må gerne arbejde ved flere forskellige familier, men det er vigtigt, at det er for private personer. Så snart du arbejder for en virksomhed, skal du nemlig betale skat. 

Håndværkerfradraget er vigtigt 

Er en af dine opgaver vedligeholdelse på boligen, er det vigtigt at få afstemt i forhold til håndværkerfradrag. Det kan nemlig påvirke, hvorvidt du må tjene pengene skattefrit. Hvis de, du arbejder for, får håndværkerfradrag, er din løn ikke skattefri. 

Påvirker ikke pension

Din pension bliver ikke påvirket ved denne type arbejde, så længe arbejdet foregår i private hjem. Generelt kan man som folkepensionist tjene op til 122.004 kroner om året uden at ens pensionstillæg eller tillægsprocent ændres. Lønnen kan dog have en betydning for din boligydelse. 

Du kan læse mere om reglerne for skattefrit arbejde for pensionister her