Oplev hvad Tyskland også har at tilbyde

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er masser ting at lave i Tyskland, hvis man er senior. Landet er kendt for sin historie og kultur, men byder også på kunst, lækre gastronomiske oplevelser og storbyliv.

Der er masser ting at lave i Tyskland, hvis man er senior. Landet er kendt for sin historie og kultur, men byder også på kunst, lækre gastronomiske oplevelser og storbyliv. Hvis du trænger til at opleve noget andet end de nævnte ting på din næste ferie i Tyskland, så bringer vi her et par forslag. Desuden anbefaler vi at leje en bil på ferien, da det gør det meget nemmere og fleksibelt at komme til og fra de ting, man gerne vil opleve i det tyske.

Selvom du ikke har kørt i Tyskland før, skal du ikke være bange for at kaste dig ud i det. Tag nogle forholdsregler forinden og læs med her, inden du begiver dig på dit næste eventyr i bil til Tyskland.

Godt at vide inden man gør brug af billig billeje

Landevejene snor og bugter sig rundt i det tyske landskab. De fleste landeveje er store to-baners motorveje, men du bliver nødt til at kigge efter landmænd på traktorer og cyklister, som lejlighedsvist også befinder sig her.

Tyskland er kendt for de mange kilometer autobahn, som godt kan virke lidt skræmmende, hvis man ikke har kørt i Tyskland før. Nogle dele af motorvejen har da heller ikke nogen hastighedsgrænser, så et godt råd er at køre med den hastighed, du synes er behagelig og hold til højre, så hurtigere bilister kan overholde dig til venstre. Der er dog en minimumshastighed som du skal overholde, ellers kan du få en bøde for at køre for langsomt, da du betragtes som en fare for de andre bilister.

Der er nogle dele af autobahnen og en del andre motorveje, hvor hastighedsgrænsen er op til 130 km i timen, men i mange af landdistrikterne er der ikke nogen generel hastighedsgrænse. Det betyder, at alle personer der kører et køretøj kun må køre så hurtigt, at bilen er under kontrol. Hastigheden skal derfor tilpasses vejen, trafikken, sigtbarheden og vejrforholdene sammen med bilistens personlige køreerfaring og -evner.

Forkæl dig selv med et spaophold

Tyskland er et godt sted at tage hen med billig billeje, hvis du leder efter at forkæle dig selv, en veninde eller din partner, da landet er hjemsted for mere end 900 kursteder. Mineral-kurbade, mudder-kurbade, spa resorts, resorts med havudsigt og spasteder hydroterapi findes alle hos vores nabo mod syd. Baden-Baden er kendt som en resort by, hvor du kan bruge hele dagen på at bade i forskellige vandbassiner til en brøkdel af, hvad det ville koste at besøge et spa resort derhjemme. Spar penge både på spa og på billig biludlejning i Tyskland.

Hør noget fantastisk musik

Den tyske by Leipzig har en lang historie med klassisk musik, idet den er hjemsted for berømte komponister som Johann Sebastian Bach og Felix Mendelssohn. Du kan tage nogle fascinerende vandreture i denne by, der indeholder mange aspekter af Bachs liv og du kan besøge Mendelssohns hjem. Gewandhaus Concert Hall er vært for regelmæssige koncerter gennem hele året, inklusive en årlig Mendelssohn-festival hver august og september. Lej en bil på ferien i Tyskland og bestem selv, hvor mange dage I vil spendere i hver by.