Ny gebyrstigning rammer pensionister

Livet som pensionist

23/4/22 | 05:00

Skrevet af Redaktionen

Hvis du stadig er på arbejdsmarkedet, så skal du måske forberede dig på, at der skal spares lidt ekstra. Nye gebyrstigninger kommer nemlig til at koste, når du først er gået på pension.

En af de helt store fordele ved at forlade arbejdsmarkedet er, at man med den nye tilværelse som pensionist kan nyde af de penge, man har sparet op. 

Det kan dog blive ændret for nogle danskere. 

Nogle danskere er så heldige - eller uheldige - at blive mødt med stor rabat på investeringsgebyret af deres pensionsselskab. Men den dag, de forlader arbejdsmarkedet, frafalder rabatten, og det kan få stor økonomisk konsekvens.

Ifølge Ekstra Bladet kan de blive mødt med en ekstraregning på mere end 200.000 kroner den dag, de forlader arbejdsmarkedet. 

"Det er desværre kutyme, at man glemmer virksomhedens ansatte, den dag de går på pension. Konsekvensen er kraftigt stigende omkostninger, som for mange nemt kan løbe op i 100.000 til 200.000 kroner, de første 10 år efter at man er gået på pension," siger Søren Andersen, aktuar og indehaver af FPension til Finans.

Det er især til de større virksomheder, pensionsselskaberne giver store rabatter. Når de ansatte forlader arbejdsmarkedet stiger gebyret med 0,3 til 0,4 procentpoint, og skal pludselig betale langt mere i investeringsomkostninger.

I Danmark er ansatte som oftest knyttet til det pensionsselskab, som virksomheden, de arbejder for, er kunde hos. 

Det vil sige, at mange ikke har muligheden for frit at vælge sit selskab. 

Ifølge Jørgen Svendsen får kunderne hos PFA Pension og Danica Pension 'tæsk' i form af store stigninger, mens Sampension og AP Pension har en mere 'fair model' med mindre rabat og mindre gebyrstigninger, skriver Ekstra Bladet