Nu udbetales der penge til pensionisterne

Livet som pensionist

23/9/22 | 07:13

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Fra i dag, fredag, får modtagere af ældrechecken udbetalt 2.500 kroner i ekstra økonomisk støtte. Det er den første udbetaling af de i alt 5.000 kroner i ekstra økonomisk støtte til nogle af de pensionister, der har mindst i en tid med stigende energipriser.

Fra i dag begynder udbetalingen af 2.500 kroner til de borgere, der modtager ældrecheck i 2022. Udbetalingerne kommer, efter et bredt flertal i Folketinget tidligere på måneden stemte for en lov, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere, herunder bl.a. pensionister, der modtager ældrecheck.

Anden rate af den ekstra økonomiske støtte bliver efter forventningen udbetalt i begyndelsen af 2023.

Det forventes, at langt de fleste modtagere vil se pengene tikke ind på kontoen fredag, men der kan gå op til fem hverdage.

Derudover vil der også senere på efteråret blive udbetalt et engangsbeløb på 2.000 kroner skattefrit til SU-modtagere, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlige forsørgere.

Engangsbeløbet forventes udbetalt senest i midten af oktober. Engangsbeløbet på 2.000 kroner skattefrit til personer på tilbagetrækningsydelser vil blive udbetalt i starten af 2023.

"Det er godt, at vi allerede nu kan give en økonomisk håndsrækning til pensionister, der modtager ældrecheck og sidder i en ekstraordinært svær økonomisk situation med stigende energipriser," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.