Medie: 5.000 skattefrie kroner på vej til pensionister

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Et flertal i Folketinget er tilsyneladende blevet enige om, at de pensionister, der har det laveste økonomiske råderum, skal have en økonomisk håndsrækning. Hvis man skal tro på de anonyme kilder, som TV2 har snakket med, så bliver beløbet på 5.000 skattefrie kroner.

Nok engang står regeringen tilsyneladende klar med en økonomisk håndsrækning til de pensionister, der i dag har mindst.

Denne gang bliver beløbet på 5.000 skattefrie kroner. Det er et beløb, som de fleste husholdninger ville kunne mærke.

Der er endnu ikke nogle oplysninger ude om, hvem der i sidste ende eventuelt ville modtage det økonomiske tilskud. TV2s anonyme kilde udtaler udelukkende, at beløbet er aftalt mellem et flertal af Folketingets medlemmer, og at beløbet ender med at være på 5.000 kroner.

Beløbet kommer oven i Folkepensionen og ældrechecken, der er et engangsbeløb, som udbetales en gang om året. Ældrechecken kommer i januar måned, men kun hvis du har en lille eller ingen indtægt udover din folkepension.

Din ældrecheck er også afhængig af din likvide formue. Per den 1. januar 2022 måtte den højest være 93.000 kroner.

Hvorvidt samme regler indføres for det nye engangsbeløb, som forventes aftalt mellem flere partier, er endnu uvis.

Ligeledes er det uvis, hvornår partierne vil melde ud om engangsbeløbet, og hvornår det forventes udbetalt. Man kunne forestille sig, at det bliver et beløb, der udbetales i slutningen af efteråret op til jul, hvor der er mange værdigt trængende pensionister.