Lev billigt som pensionist

Livet som pensionist

08/4/22 | 17:31

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er langt fra sikkert, at din tilværelse som pensionist bliver bedre, blot fordi du har mange millioner stående på din bankkonto. Du skal altså ikke ærgre dig, hvis du ikke nødvendigvis har verdens største pensionsopsparing. Det er nemlig muligt at leve både sundt og billigt.

Hold øje med de aktuelle tilbudsaviser

 Ønsker du at spare penge på dagligvarer, så skal du sørge for at holde øje med de aktuelle tilbudsaviser. Det kan af og til være irriterende at få postkassen fyldt op med reklamer, men har du overvejet, hvor mange penge du kan spare ved at kende til de bedste tilbud på dagligvarer?

 Modtager du ikke reklamer, så kan du finde ugens tilbudsaviser på nettet, hvor tilbudsaviserne fra de fleste danske supermarkeder er at finde. Du kan på baggrund af de aktuelle tilbudsaviser lave en madplan og en indkøbsliste.

Køb reservedele fra autogenbrug

Det er dyrt at være bilejer, men kan du ikke undvære din bil, og vil du gerne spare penge på reservedele, så anbefales du at købe reservedele fra autogenbrug.  

Rejs uden for de officielle ferier

Det er aldrig for sent at komme ud og opleve verden, så selvom du er pensionist og måske føler dig en smule gammel, så skal du huske at forkæle dig selv med rejser og fornøjelser. Der er mange penge at spare ved at rejse uden for de officielle ferier, så det bør du tænke over næste gang, du skal booke en rejse.

Undgå dyre lån

Du har måske stiftet bekendtskab med mange låneselskaber, som reklamerer med billige lån, men det er ikke ligefrem billigt at låne penge. Ansøger du om et lån, så vil du erfare, hvor omkostningsrigt det rent faktisk er at optage et lån.

Har du brug for flere penge mellem hænderne, så bør du undersøge, om du kan låne penge af venner eller familie, før du tager kontakt til et låneselskab.

Spar på strømmen

Det gavner hverken din økonomi eller miljøet, at du har en masse lys tændt midt på dagen, når der ikke er behov for kunstig belysning. Du bør derfor forsøge at spare på strømmen, så din næste elregning ikke kommer til at vælte din økonomi.

Det er faktisk slet ikke så svært at spare på strømmen, da det i grove træk handler om, at du skal huske at slukke lyset, når du forlader et rum og desuden skal sørge for at slukke apparater, som ikke er i brug.