Ja, det ændrer sig: Kvinder over 50 år med ærlig indrømmelse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du tænkt over, om det har ændret sig for dig?

Personlig stil varierer mellem individer uanset alder, men for modne kvinder er der en tendens til at foretage mere dramatiske ændringer, som årene går.

Det skriver Express.

I en nylig diskussion om påklædning, der passer til deres alder, afslørede en gruppe kvinder på 50 og derover, hvordan de havde ændret deres mode, siden de nåede den bemærkelsesværdige "milepæl".

Ikke korte kjoler

Journalisten Vanessa Nirode skrev til HuffPost og indrømmede:

"Når jeg ser på billeder af mig selv for 20 til 30 år siden, indser jeg, at jeg ikke anede, hvor godt jeg så ud. Jeg tænkte aldrig to gange over at have korte nederdele og kjoler på, da jeg var i 20'erne, 30'erne og endda 40'erne. Jeg er nu i begyndelsen af ​​50'erne."

Og hun var ikke alene om at finde ting i sin garderobe, som hun følte, at hun ikke længere kunne have på.

Vanessa forklarede, at efter at have prøvet gamle nederdele og kjoler, fandt hun ud af, at hun følte de var for korte.

Journalisten sagde, at dette er noget, hendes 20-årige jeg aldrig ville have gjort, og overvejede præcis, hvad der skulle anses for uegnet for en, der er "et halvt århundrede gammel".

Ikke den eneste der har det sådan

Efter at have talt med sine jævnaldrende indså Vanessa, at hun ikke var den eneste kvinde, der undgik at blotte sine bare arme og ben, når hun klæder sig på hver morgen.

Faktisk indrømmede hendes mangeårige veninde Natalie, som nu er 49, at shorts og toppe med hætteærmer begge er overflødige stilarter for hendes modne krop.

Hun hævdede, at dette var på grund af formen på hendes blege inderlår og "bløde" inderarme. Og når det kommer til at eksperimentere med nye looks, tilføjede Natalie, at der er pres på at undgå, at outfits ser "tvungne ud".

Den modne kvinde indrømmede, at påklædning for at smigre hendes krop, på trods af alder, kommer med en enorm byrde af at prøve at se yngre ud.

En anden ven af ​​Vanessa, ved navn Joan, afslørede, at hun havde undgået mini-nederdele siden sin 50-års fødselsdag.

Den nu 69-årige cykelrytter indrømmede, at hun "ikke havde lyst til at vise sig så meget mere", og slet ikke længere bærer nederdele for at undvige "besværet" med, hvordan de passer til hendes voksne figur.

Ændringen vil fortsætte

Andre kvinder tæt på Vanessa afslørede, at de tror, ​​at deres mode vil fortsætte med at ændre sig for hvert år, de bliver ældre.

Og mens nogle sagde det til at ville skjule "saggy hud" og ikke være i "god form", mente andre, at det var fordi de nu nyder mere "behageligt" tøj. Selvom de fleste kvinder var enige om, at de havde ændret deres stil, har nogle taget moden mere til sig, efterhånden som de er blevet ældre.

I en snak med Vanessa indrømmede en person, at de "ikke er bange" for at bære miniskørter i 50'erne og i stedet bære, hvad de vil.

Ifølge Ann Kearney-Cooke, en autoriseret psykolog og wellness-coach baseret i Ohio, USA, er presset for at tilpasse stilen med alderen "især sand for kvinder", der baserer deres selvværd på deres udseende.

Hun opfordrede modne kvinder til i stedet at definere sig selv ud fra de valg, de træffer hver dag, ikke hvad der er sket i fortiden, eller hvordan "kulturen opfatter dem".

Psykologen tilføjede: "En gave ved at blive ældre, tror jeg, er, at vi er mere klare over, hvem vi er."