Få råd til pensionisttilværelsen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Tilværelsen som pensionist er kendt som den tredje alder, hvor friheden kalder. Det er nu, alle drømmene skal udleves, når livet som pensioneret påbegyndes. Nogen drømmer om at rejse til udlandet og opleve alt det, der før ikke har været tid til. Andre ser frem til at kunne blive i Danmark og nyde tilværelsen i kolonihavehuset.

Men har du overvejet, om du får råd til at leve det liv, du drømmer om som pensionist i den tredje alder? Ikke nok med at overgangen fra arbejdsmarkedet til pensionisttilværelsen kan være svær, du skal tilmed overveje, om du har forberedt dig godt nok økonomisk. Derfor er det en god idé at gøre sig nogle grundige overvejelser, inden grænsen til pensionen passeres.

Det afgørende overblik – læg et budget

Det handler om, at du skal skabe de bedste rammer for din pensionisttilværelse, inden tilbagetrækningen fra arbejdsmarkedet påbegyndes. Hvis du allerede er gået på pension, er det selvfølgelig ikke for sent. En måde at forberede sig på, er ved at få et overblik over de praktiske faktorer i dit og din eventuelle samlevers liv. Et overblik vil gøre det nemmere for dig at lave et budget, så du ved, hvad du har at gøre med. Først da kan du begynde at overveje det liv, du ser dig selv i som pensionist og ikke mindst, hvordan du får råd til det.

Virker det uoverskueligt at få overblikket omdannet til et budget, er det netop noget af det, din bankrådgiver kan være behjælpelig med. Han eller hun kan også vise dig mulighederne for at oprette en opsparingskonto, hvor du kan lægge penge til side løbende.

Realiser dine pensionist-drømme

Planlægger du, som så mange andre der står ved overgangen til pensionisttilværelsen, en rejse ud i verden? Eller er det ideen om en smuk sejlbåd eller hurtig motorcykel, der trækker i dig? En stor del af planlægningen når det kommer til at udleve drømmene, er naturligvis overvejelserne omkring finansieringen. Kan du få råd til ferien på egen hånd, eller kniber det med at få enderne til at nå sammen?

Med det rette lån tilpasset dine personlige økonomiske forudsætninger, er planen om drømmerejsen lige pludselig ikke så urealistisk, selvom privatøkonomien ikke rækker alene. Du kan gøre alt forarbejdet hjemmefra og endda ansøge om lånet fra din egen stue.