Hvilken træningscykel skal du have til hjemmet?

Livet som pensionist

12/1/22 | 11:57

Skrevet af Redaktionen

Når du bliver pensionist, så får du pludselig en masse tid frigivet, som du kan bruge, som du har lyst til. Mange vælger at bruge mere tid i haven, på diverse kurser og på at læse flere bøger.

Det er dog også vigtigt at huske på at holde sig i gang rent fysisk. De fleste gængse pensionistaktiviteter er nemlig gerne aktiviteter, som ikke er så fysisk krævende. For at holde sig sund har man dog brug for regelmæssig fysisk aktivitet, og derfor vælger mange pensionister at købe en motionscykel.

At købe en motionscykel til hjemmet har den klare fordel, at man kan træne derhjemme og ikke skal ud af døren. Derved slipper man for at tage i træningscenteret og skulle bruge de cykler, som så mange andre har siddet på og svedt på. Nogle pensionister er heller ikke komfortable ved at skulle motionere i et træningscenter og “vise sig selv frem” foran fremmede.

Når man som pensionist først har taget beslutningen om at købe en motionscykel til hjemmet, melder spørgsmålet sig naturligvis om, hvilken cykel man dog skal købe. Her kan man vælge i mellem en motionscykel og en spinningcykel.

Fordelene ved en motionscykel

På en motionscykel sidder man opret lige som på en almindelig cykel. Træningscyklen er forsynet med et stort og bredt sæde, så komforten samtidig er i top.

Modstanden på motionscyklerne styres af en magnetskive. Når modstanden sættes op, flyttes nogle magneter automatisk tættere på den store magnetskive, hvilket øger modstanden.

Nu om stunder kommer motionscykler også med avancerede træningsprogrammer, hvor modstanden varieres gennem træningen. Typisk følger der flere forskellige programmer med, så træningen altid er ny og udfordrende.

Typisk kan en god motionscykel købes som ny for blot et par tusinde kroner. Du kan altid læse mere her for at læse anmeldelser af de bedste motionscykler.

Du kan også vælge en spinningcykel

På en spinningcykel er sædet typisk smallere og styret ligger lavere, så man sidder på spinningcyklen som på en racercykel. Derved læner man sig mere fremover end på en motionscykel, hvor man sidder opret.

I modsætning til på en motionscykel så styres modstanden på spinningcyklen af et svinghjul, hvor du typisk selv skal indstille styrken manuelt. Det betyder i praksis, at spinningcykler ikke giver mulighed for at cykle efter særlige computerstyrerede programmer. Hvis du derfor ønsker et program at træne efter, så kan det være en god ide at kigge efter gratis træningsprogrammer på Youtube. Dog kommer de fleste spinningscykler stadigvæk med computere, som kan måle din puls, hastighed og antal forbrændte kalorier.

Du kan altid læse anmeldelser af spinningcykler på internettet, så du er bedre rustet til at foretage dit valg. Spinningcykler koster ligesom motionscykler nogle tusinde kroner, når kvaliteten skal være god. Ved at lave lidt research først, kan du altid være sikker på at finde de mest moderne og bedste spinningcykler, hvor du får mest for pengene.

Om du skal vælge en motionscykel eller en spinningcykel afhænger i høj grad af dine præferencer. Hvis du er i tvivl, kan du altid afprøve de forskellige cykler nede i træningscenteret til en prøvetime. Du kan også altid afprøve begge typer af cykler hos en sportsforretning.

God fornøjelse med det – det er sjovt at være sund!