Horoskoper – fup og fidus eller sande forudsigelser?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Brug horoskoper til at forudse det kommende år. Men er det fup og fidus eller er der noget om snakken.

Brug horoskoper til at forudse dit år

Det kan være svært at vide, hvad det nye år vil bringe en. Nogle håber måske på at finde den store kærlighed, andre håber på at gøre sig nogle gode investeringer.

Man kan altid vente og se, hvordan ens liv udvikler sig, men man kan også gøre brug af horoskoper, hvis man tror på, at der er mere mellem himmel og jord.

Horoskoper – fup og fidus eller sande forudsigelser?

Det er ikke alle, der tror på astrologiens påvirkning, herunder hvordan universet har en betydning for alt liv på jorden, og at stjernerne og planeterne har indflydelse på alt omkring os.

Mange bliver dog overrasket over, hvor godt horoskoperne ofte passer på ens eget liv – og det er indenfor alle områder som blandt andet kærlighed, arbejde og økonomi. Alt efter hvilket stjernetegn, du er, kan du læse med på forskellige sider og finde ud af en masse nyttige oplysninger, som du kan tage til dig.

Fra dags- til årshoroskoper

Der er mange forskellige versioner af horoskoper - alt fra dagshoroskoper til måneds- og årshoroskoper, som hver især kan bidrage med sit.

Daghoroskoper kan give dig en daglig opdatering på den dag, du har i møde, og du kan få en indsigt i, om der er specifikke hindringer, der kan påvirke dig i løbet af dagen, eller om det kommer til at være en usædvanlige god dag, du har i vente.

Med måneds- og årshoroskoper får du i stedet et større overblik over, hvad du generelt kan vente dig i den næste periode. Her kan du hurtigt få et indblik over, hvornår du kommer til at være heldig, og i hvilke perioder du har størst mulighed for at møde din eneste ene eller en ny ven.

Måske fortæller dit månedshoroskop dig, at du skal være påpasselig, da du i denne tid kan være en smule uheldig. Så kan det være, du skal gøre dig nogle foranstaltninger som eksempelvis sørge for, at dine forsikringer er i orden.

Det kan også være, at der i dit horoskop står, at du går en lykkelig periode i møde i start juni, da du endelig får købt noget, du længe har overvejet, men samtidigt oplever stort behov for hjælp. Så kan det være, du endelig bliver tilbudt dit drømmehus eller drømmelejlighed.

Horoskoper kan bruges til mange formål

Horoskoper er dog ikke kun forudsigende omkring, hvad der sker i vores dagligdag og i løbet af året men giver også en forståelse for, hvem vi i realiteten er, så vi bedre kan forstå os selv og de folk, vi omgiver os med. Nogle føler samtidigt også, at de er mere forstående og rummelige overfor andre mennesker efter at have fået mere viden om astrologi.

En anden sammenhæng, hvor horoskoper bruges er, når nogle gerne vil finde frem til, hvem der passer godt til en. Det kan være, man vil finde ud af, om ens partners stjernetegn generelt klikker godt med ens eget, men det kan også være, man bare er nysgerrig efter, hvilken type stjernetegn man ifølge astrologien burde gå efter.

Mange finder dog horoskoper meget generelle, og alle løver og jomfruer er selvfølgelig ikke er ens. Derfor findes der også personlige horoskoper, der blandt andet også tager udgangspunkt i klokkeslættet for ens fødsel og fødselssted, som kun kan laves af professionelle astrologer. Disse var i gamle dage forbeholdt konger og kejsere men kan i dag købes af enhver.

Nogle bruger deres horoskoper meget seriøst, hvor andre tager lettere på det. Om du bruger horoskoper til at få vejledning, forståelse eller råd, kan det være brugbart for mange på hver sin måde, og det er derfor bare om at gøre op med sig selv, hvor meget man vil lægge i det.