Guide til pensionister: Sådan tjener du 11.900 kroner oveni pensionen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Alle mærker krisen lige nu, men som pensionist kan man faktisk tjene lidt mere

Lige nu mærker vi alle sammen krisen og som pensionist har man muligheden for at tjene 11.900 kroner skattefrit oveni sin pension.

Det skriver Seniornews

Når man får folkepension må man tjene 122.004 kroner om året uden at det rammer ens pensionstillæg eller tillægsprocent. Det er dog kun 11.900 kroner af dem der er skattefri. Din pension bliver altså ikke påvirket af at arbejde skattefrit i private hjem.

Hvad må jeg lave?

Som pensionist må man arbejde i private hjem eller for private personer, med den samme type opgaver man normalt selv laver.

Det gælder blandt andet:

Rengøring, vask, indkøb, madlavning, lektiehjælp, havearbejde og vedligeholdelse af bolig.

Du må altså godt få job som rengøringshjælp eller børnepasser og have en fast indkomst ved sådanne jobs uden det bliver trukket i din pension.

Du må arbejde i private hjem for private personer med opgaver, som man normalt selv laver.

Må jeg tjene penge flere steder fra?

Hvor mange steder du arbejder er op til dig. Det er dog kun skattefrit hvis du arbejder for private personer, så snart arbejdet er for en virksomhed, skal du betale skat.

Du må godt hjælpe naboen med at slå græs og børnebørnene med lektierne, så længe din sammenlagte indtejning ikke oversiger 11.99 kroner.

Det er også muligt at have et almindeligt job og stadig tjene 11.900 kroner om året skattefrit, det kræver dog at du er nået alderen for folkepension

Hvad hvis jeg tjener mere end 11.900 kroner om året?

Kommer man over beløbsgrænsen på de 11.900 kroner om året skal der betales skat af det tjente fuldkommen som havde du lavet arbejdet ved en virksomhed.

Du skal selv indberette din indtjening til Skat. Det gør du ved at logge ind på deres TastSelv-system og indberette din selvangivelse eller rette din årsopgørelsen.

I det tilfælde at du overskrider de 11.900 kroner skal du skrive din løb i rubrik 15, men her skal du udelukkende skrive de penge du har tjent udover de 11.900 kroner.