Guide til at finde boligen til de gyldne år

Livet som pensionist

05/4/22 | 07:30

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der kommer et tidspunkt i de flestes liv, hvor man ikke længere har samme behov for alle de mange kvadratmeter, ens bolig nu tilbyder. Der kan muligvis også være nogle fysiske udfordringer som gør, at trapper er blevet svære at komme op ad. Det kunne her være en god idé at lede efter en ny bolig, der ikke sætter pres på disse udfordringer, eller som kræver mindre opmærksomhed, så man rigtig kan nye de gyldne år. Det er dog i fleste tilfælde en større opgave, når det kommer til at flytte bolig. Derfor har vi lavet en guide, over de ting man har behov for, når det kommer til boligflytning.

Find den rigtige placering

Det første man skal afgøre med sig selv, hvor man ønsker at nyde alderdommen. Der er mange personlige faktorer, som man skal overveje og tage stilling til, når man er i denne fase. Faktorer som hvor langt eller tæt man ønsker at bo fra familien, afstanden til venner og bekendte, transportmuligheder og selvfølgelig selve boligens opbygning, udgør de største overvejelser.

Dog har den givende lokation også en betydning for, hvor lang ventetid der kan være på den kommende bolig. Det har selvfølgelig også en betydning, den boligform man nu kunne tænke sig. Er det den perfekte lejebolig i København man søger, skal man være forbedret på, at der kan være lang ventetid på de givne boliger. Hvis det er en ejerbolig, kan det være en lettere opgave. Her er spørgsmålet dog, hvor meget man har råd til at betale.

Hvis man står i en situation, hvor lokation har mindre betydning for en, kan man finde kortere ventetider og lavere udgifter, ved at flytte til provinsen af de større byer eller til udkanten af Danmark. Her vil man også finde et tempo, der måske passer bedre til ens eget humør, hvis man ikke ønsker den travle og støjende hverdag, man kender inden fra byen af.

Den nemmeste måde at danne sig et overblik over de mange muligheder, vil være at gøre brug af boiligportal.dk. Her kan man let danne sig et overblik over de mange boliger, man kan søge. Man kan også hurtigt opsætte de kriterier, man ønsker af den pågældende bolig.  

Find de rigtige til flytningen

Når boligen er fundet og nøglerne er blevet overdraget til den nye ejer, kommer den fysisk krævende del af flytningen. Her er der tale om selve flytningen af de personlige genstande, man ønsker at få med over i den nye bolig. Denne fase kan dog i de fleste tilfælde klares nemt, hvis man har muligheden for at få den nødvendige hjælp fra familie eller venner.

Det kan i enkelte tilfælde være en krævende opgave at koordinere, med venner eller familiemedlemmer, hvorfor det kan være en rigtig god investering at hyre et par professionelle flyttefolk, der kan komme og hjælpe med flytningen af de tunge møbler. Dette skyldes både, deres ekspertise i flytning, men også deres mange års erfaring inden for dette område. Dette ville gøre hele flytningsprocessen nemmere og mere overskuelig.

Andre grunde til at det kan være en god idé at hyre et firma til at klare denne del er, at i de fleste firmaer dækker de skader, der kan forekomme på møbler de flytter. Dette er rart at have i med i rygsækken, når det kommer til flytning, da der hurtigt kan ske et eller andet med de elskede arvestykker.

Kom af med den gamle bolig

Den sidste del af flytningsprocessen er afgørende for ens nuværende og kommende boligsituation. Det kan være i situationen, hvor man flytter man fra ejerbolig og skal sælge sit gamle hus eller lejlighed, eller det kan være i den situation, hvor man køber nu ejerbolig. I begge tilfælde vil man skulle bruge en boligadvokat, som kan tage hånd om det juridiske papirarbejde.

Det kan hurtigt blive en uoverskueligt omgang, når det kommer til køb eller salg af bolig. Derfor er vigtigt man ikke bruger unødvendig energi og tid, på noget andre gør som deres levebrød. Et dygtigt advokatfirma, vil tilbyde den bedste løsning der passer til ens givende situation, og en services der lever op til den samme standard, så man kun skal fokusere på at nyde sin tilværelse.