Guide: Pensionistvenlig ferie på ski

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er nogle pensionister, som af helbredsmæssige årsager ikke har mulighed for at tage på skiferie, men det er ikke nødvendigvis tilfældet for dig. Såfremt du føler dig sund og rask og i øvrigt er klar på nye eventyr, så bør du unde dig selv en ferie på ski.

Første step: Læg et budget

Hvad enten du har sparet penge op til at forsøde din pensionisttilværelse, eller du må leve af din folkepension, så bør du lægge et budget for din kommende rejse. Det er nemlig alfa omega, at du sikrer dig, at du har råd til drømmeferien, så du ikke glæder dig for forgæves.

Det kan være svært at overskue de mange udgifter, der er forbundet med skiferien, men der er altså rig mulighed for at skabe sig et overblik. Det kommer næppe som et chok for dig, at det koster mange penge at rejse, men har du sat dig ind i, hvilke konkrete udgifter der skal dækkes? Mangler du et overblik, så kig på nedenstående liste over gemene udgifter:

  • Transport

  • Bolig

  • Mad og drikke

  • Tøj og udstyr (skitøj, skistøvler, ski, skistave m.v.)

  • Skiskole (hvis du ønsker det)

  • Liftkort 

Andet step: Find et skiområde med pensionistvenlige skiruter

Det er ingen hemmelighed, at det ikke er alle skiruter, der er lige pensionistvenlige, hvorfor det ikke er underordnet, hvilken destination du vælger. Det er sundt at udfordre sig selv, men der er naturligvis ingen grund til at sætte sit helbred i fare. Døjer du eksempelvis med knæ- eller rygproblemer, så bør du være ekstra kræsen mht. valg af destination. Spørg evt. din foretrukne rejsearrangør til råds, hvis du har svært ved at gennemskue, hvilke skiområder der er de mest pensionistvenlige.

Er du ikke så sikker på ski, som du har været i dine unge dage, så bør du holde dig til de grønne pister, så du kan minimere din risiko for at komme til skade.

Tredje step: Bestil rejsen og glæd dig

I dag har størstedelen af alle danske pensionister adgang til internettet via smartphones, tablets og computere.

Ejer du en digital enhed, og har du desuden adgang til internettet, bør du bestille din skiferie online. Det er nemlig betydeligt nemmere at bestille rejser online end at besøge en fysisk rejsearrangør. Har du besluttet dig for, hvornår du vil rejse, hvor du vil hen, og hvem du vil have med, så kan du lige så godt få bestilt rejsen med det samme. Det tager sjældent mere end 5-15 minutter at afgive en bestilling.