Nu begynder en ny sæson snart: Golf er en succes blandt ældre

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Den friske luft kombineret med et slag golf på greenen er noget, som virkelig har vundet ind hos den ældre generation. Sportsgrenen er god for både krop og sjæl – og så kan alle være med.

Golf og ældre er et godt match

Den primære årsag til, at golf hitter blandt ældre, skyldes i høj grad, at man både får frisk luft i naturen, motion som er gavnligt for helbredet og ikke mindst selskab. Vi ved, at når vi kommer op i årerne, bliver det hårdere og hårdere at holde kroppen i form. Men vi ved samtidig, at motion er uhyre vigtigt for, at vi kan holde os sygdomsfrie og leve længere.

Det er ikke ensbetydende med, at man behøver at løbe et halvmaraton. Der findes et utal af muligheder. Én af dem er at tage ned i golfklubben med vennerne.

Udviklingen i sportsgrenen er eksploderet

Igennem tiden er det kun gået en vej for golfsporten – og det er fremad. Statistikkerne viser, at i 1996 var der omkring 76.000 golf entusiaster i Dansk Golf Union. Det tal er steget betragteligt. Faktisk var der i 2022 163.000 medlemmer, som havde fundet vej til golfbanerne.

Golf kommer ensomhed til undsætning

Flere og flere lever som alene i Danmark, og det har medvirket til en kedelig udvikling, hvor flere danskerne oplever ensomhed. Her falder de ældre desværre også under, som måske har mistet venner eller ægtefælle. Til at modvirke denne udvikling er golf en fin løsning. For her får de ældre opbygget sociale relationer, som de ses med ofte.

Lev længere med køllen i hånden

Golf er motion, som man ikke tænker over, man får. Inden man får set sig om, hvor man skiftevis går og snakker med de andre medlemmer og slår kuglen afsted, så har man nået en masse golfbaner og gået et højt antal kilometer. Flere studier viser, at vi lever længere med motion, men det kan være svært at komme op af sofaen. Men med fællesskabet og den friske luft, hvor man ikke mærker, man dyrker motion, så er golf helt perfekt.

Generelt set er gennemsnitsalderen høj i de danske golfklubber. Det skyldes formentlig, at golf tager lang tid at spille, og derefter skal der også være tid til kaffe og kage i klubhuset. Og det passer bare bedre med tiden for pensionister end travle børnefamilier.

Du kan sagtens finde en golfklub i nærheden af dig, og der er altid hjælpsomme mennesker i klubben. Så kom i gang i denne sæson, hvis du ikke har prøvet det før.