Gør din bolig klar til børnebørn?

Skrevet af Redaktionen

Når man er så heldig at få børnebørn, vil man gerne se dem så meget som muligt. Derfor findes der flere muligheder for, at klargøre din bolig til at få besøg af børnebørnene. Vi giver dig konkrete tips til, hvordan du gør dit hjem klar til leg!

Dine børnene er fuldstændig ligeglade med om du har ryddet op eller lagt ny dug på, når de kommer på besøg. Det der betyder noget er, om de har noget at tage sig til.

Normalt har børnene et lille udvalg af legetøj med selv, når de skal på besøg hos bedsteforældrene. Derfor kunne det på den anden side også være skønt at have noget legetøj i jeres hus, som børnebørnene kunne lege med, når de var på besøg hos jer. En anden fordel ved dette er, at besøg kan blive mere spontane, hvis der ikke skal planlægges og pakkes store tasker med legetøj.

Fordi det jo er jeres hjem, og børnebørnene ikke er der til daglig, skal jeres hjem ikke konstant være fyldt med legetøj. Gå derfor efter noget legetøj, som de små kan have det sjovt med længe ad gangen, som følger deres udvikling og kan bruges gennem mange år, og som de kan være flere om at lege med samtidig. Vores anbefaling er et boldbassin med plastikbolde.

Er haven fri for faldgruber?

Har du små børnebørn, som selv kan gå, handler det om at sikre haven for eventuelle farer. Selvom de små tumlinger ikke er ferme til bens endnu, er de lige pludselig steder, som kan udgøre fare.  

De klassiske farer omfatter vand. Det vil sige, har du et havebassin, en å, en sø eller andet vand på eller i nærheden af din grund eller have, er det her du skal sætte ind først. Hvis det er muligt, bør der som minimum sættes et trådhegn op rundt omkring disse. Hvis du vil have en mere effektiv og/eller permanent løsning, anbefaler vi at etablere et stakit af træ. Hermed har du også mulighed for at lave en låge, gerne med en lås på.

Andre klassiske farer omfatter vej. Ligger dit hus lige ud til en trafikeret vej? Ligegyldigt hvor trafikeret vejen(e) omkring din grund er, er der altid en risiko her. En effektiv løsning er på samme måde et hegn eller stakit, men børnene er små. Derudover bør man som udgangspunkt også gennemgå sin have for affald osv. Har du fx et gammelt haveskur eller drivhus stående, som på nogen måde kunne udgøre en fare for dine børnene? Vær især opmærksom på glas, ting der kan falde ned/sammen og løse stykker af reb, hegntråd eller lignende.

En sidste fare er, at de små falder og slår sig. Derfor gør du klogt i at gøre alle flader så plane som muligt, både inde og ude. Dette kunne betyde, at de skæve fliser på terrassen ligges plant, så man undgår huller på knæene.

Man kan aldrig sikre sig imod alle farer. Men man kan komme langt ved at gennemgå sin have og forsøge at sætte sig ind i hvad, der ville være ’spændende’ at udforske for de små størrelser og så vidt muligt fjerne disse.