Glædeligt nyt til pensionister: Denne gruppe får flere tusinde kroner mere

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kom frem på den nye regerings pressemøde tidligere i dag.

Den nye regering vil give flere penge til mange danskere, og særligt en gruppe danskere vil kunne se frem til ekstra 4.000 kroner om året.

Det står klart, efter den nye regering præsenterede sit regeringsgrundlag på et pressemøde tidligere i dag.

Her fortalte Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen, at der er godt nyt til trængte pensionister.

Ældrechecken forhøjes nemlig med 4.000 kroner.

Og gaveregner slutter faktisk ikke her.

Regeringen vil nemlig også give et engangsbeløb på 5000 kroner skattefrit til ældre, der netop modtager ældrechecken. De kommer oven i de 5000 kroner, der allerede er blevet aftalt at give.

Der er dog også malurt i bægeret for danske seniorer. I hvert fald hvis du er på seniorpension.

Da regeringen præsenterede sin nye politik lød det også, at de nuværende ordninger seniorpension og Arne-pension bliver lagt sammen.

Læser man regeringsgrundlaget dækker det over en markant nedskæring i seniorpension.

Seniorpension er for dem, der har mindre end seks år til pensionsalderen og højst kan arbejde 15 timer om ugen. Den nye regering vil halvere det, så det kun er dem, der har tre år til pensionsalderen, der kan få seniorpension.

Den nye pensionsmodel vil i stedet have to indgange. En rettighedsbaseret model svarende til Arne-pensionen, og en visitationsmodel svarende til seniorpensionen.

Begge ydelser vil for fremtiden have et niveau på cirka 15.000.

Den nuværende sats for Arne-pension er 13.740 kroner om måneden, mens seniorpension er 19.360 kroner for enlige og 16.457 kroner for gifte og samlevende.