Frisør deler tip om den mest elegante og ungdommelige frisure til kvinder over 50 år

Livet som pensionist

01/3/23 | 10:38

Skrevet af Louise S.

Langt hår er i øjeblikket populært hos flere ældre skuespillerinder; Helen Mirren og Michelle Yeoh er blevet set med langt hår i denne award-sæson. I hælene på det har A-liste frisør Jacon Collier været ud at forklare, hvordan man får den bedste stil, uanset alder.

Aldersfrisure er misforstået

For mange kvinder, der er rundet de 50 år, ryger de lange lokker af, fordi der er en tendens eller forventning om, at langt hår ikke passer til den alder. Men det er misforstået, mener Jason Collier.

"Det er misforstået, at langt hår til midaldrende gør dem ældre, og desværre føler mange kvinder et pres for at klippe deres lokker."

"Men det er ikke nødvendigt," fortæller Jason og fortsætter: "lange lokker kan se chic, elegant og ungdommelige ud i alle aldre, det hele handler om, hvordan det er klippet.

Sig dette til din frisør

Jason deler ud af flere frisuretips:

"Langt hår passer godt til en lang række af aldersgrupper, og det passer særdeles godt til dem med almindeligt eller tykt hår"

Han påpeger nogle tricks til, hvordan man holder sig får håret til at stå godt til ansigtet:

"Sørg for at bede din frisør om masser af lag, der kan give volumen, særligt rundt om ansigtet. Det bløde look og spillet i håret er meget flatterende."

Derimod bidrager tyndt og glat hår ikke til et ungdommeligt look ifølge Jason:

"Glat hår, der kun har én længde kan se hårdt ud, og det kan potentielt få dig til at se ældre ud."

Hårstrukturen ændrer sig med alderen

Som vi bliver ældre, begynder håret at ændre sig. Ikke kun i farven, men også i strukturen. Det har Jason også en forklaring på:

"Hormonforandringerne under og efter overgangsalderen kan føre til svagere hår og håret går fra tre til to lag. Det giver en tyndere struktur, og derfor er håret mere udsat i forhold til at knække," fortæller Jason, der har udviklet et hårproduktmærke, som netop er godt til at forebygge den udvikling.

Han anbefaler, at man skal beholde sit lange hår op gennem hele livet, men at man også skal huske at pleje håret.

"Oppe i 50'erne, 60'erne, 70'erne og længere har du brug for flere produkter til at pleje dine spidser, og det kommer nok til at tage ekstra 10 minutter at sætte og style håret," siger Jason og tilføjer: 

“Jeg anbefaler en mousse til at tykne håret, eller en volumespray til hårtørring. Giv volumen til frisuren med en stor rundbørste, og så anbefaler jeg altid en løs bølget frisure eller en "bouncy" krølle, der giver illusionen af fylde."