Følg disse råd og få et fantastisk otium

Livet som pensionist

11/5/22 | 06:31

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mange ser frem til pensionisttilværelsen – for her har du både tiden og ressourcerne til at nyde livet fuldt ud, uden de store forpligtelser. Der er masser af ting du kan lave, verden står foran døren endnu engang. Der er mange indgangsvinkler til hvordan du kan få et fantastisk otium - hvis du læser videre kan du få inspiration til hvordan du nyder pensionisttilværelsen fuldt ud.

Hold dig aktiv

Det første du skal gøre er at holde dig aktiv. Mange vælger fra den første dag de går på pension at trække stikket fuldstændig ud og blive derhjemme. Det er selvfølgelig rart at kunne slappe mere af om morgenen og ikke skynde sig afsted med lynets hast. Men det er faktisk vigtigere at du finder dig noget at foretage – udenfor dit hjem. Projektet i køkkenet eller haven kan godt vente en ekstra dag. Hvis du har mulighed for at finde et arbejde, der kræver din tilstedeværelse et par gange ugen, er det om at slå til. På den måde holder du dig aktiv og har stadig social kontakt med mennesker. Det er jo ikke nødvendigvis alle i din omgangskreds som har pension. Og du kan sagtens tage et arbejde som pensionist uden at det går over din pension udbetaling.  

Hold hjernen skarp

Desto ældre man bliver, desto mindre skarp bliver hjernen og hukommelsen. Men der er gode råd til hvordan du holder din hjerne skarp, så du stadig har masser af livsglæde tilbage. Der er et væld af muligheder. Mange spiller for eksempel kortspil. For hvis du spiller kort skal du både tænke over dine egne træk og hvad modstander har af kort. Dermed bruger du dine hjerneceller, hvilket er godt. At spille kort er også en god social aktivitet.

Det er også en god idé at begynde at læse. Det er faktisk ret undervurderet værktøj. For ved at læse holder du dine hjerne i gang. Så få tegnet dig et abonnement på enten en avis eller magasin eller køb en bog og få trænet øjnene og dine læsefærdigheder. Ved at du holder hjernen skarp så kan du også nyde oplevelserne med dine børnebørn endnu mere.

Have mod på nye oplevelser

Netop oplevelser er en væsentligt ting når du bliver ældre. Du får masser af tid til at nye tiden sammen børnebørnene og se dem vokse op. Du har også muligheden for at tage udenfor Danmarks grænser og få nogle fantastiske oplevelser. Hvis du har tiden og ressourcerne kan du med fordel rejse ud og se den store verden. Det er også en måde at holde sig aktiv på, for eventyret udenfor Danmarks grænser giver en livsbekræftende oplevelser. Det er blevet utroligt nemt og komfortabelt at rejse rundt i verden nu til dags. Flybilletter koster ikke så meget, det er sikkert at rejse. Det eneste det kræver er at du har mod på at få nye, fantastiske oplevelser på de gamle dage.

Nyd tosomheden  

En af de væsentlige ting ved at blive ældre er at nyde tosomheden. Efter mange år har du endelig tid til at få nogle fantastiske dage sammen med din partner. Desværre er der mange som oplever at miste deres kære inden de når at nyde den anden ungdom sammen. Det skal ikke være en forhindring for dig. Der er så meget at hente hvis du finder kærligheden igen efter at have mistet din kære. Dagene vil føles meget bedre, hvis du har til at dele dem sammen med.