Flere pensionister vil få 18.600 i ældrecheck næste år

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Tusindvis af folkepensionister vil få flere penge udbetalt fra næste år

Den 1. januar 2023 bliver din ægtefælle eller samlevers arbejdsindtjening ikke længere modregnet i din folkepension.

Det skriver Faglige seniorer

Tusindvis vil få flere penge udbetalt

Helt konkret kommer det til at betyde at flere folkepensionister kommer til at få mere i pension. Det gør de fordi deres partners indkomst ikke længere bliver modregnet i hverken deres folkepensions grundbeløb og pensionstillægget.

Din partners løn vil heller ikke længere påvirke resultatet når din personlige tillægsprocent bliver beregnet.

Det kan give flere folkepensionister en ekstra gevinst, da tillægsprocenten er med til at bestemme beløbssatsen ved for eksempel varmetillæg, helbredstillæg og ældrecheck.

Hvordan får jeg ældrecheck

For at kunne få ældrecheck, skal man opfylde betingelserne for folkepension inden 1. januar. Det betyder, at man senest skal være gået på folkepension den 31. december.

Derudover gælder reglerne for likvid formue stadig. Det er sådan, at man ikke må have en samlet likvid formue på mere en 93.000.

Er man gift eller har en samlever må man sammen med sin partner ikke have en formue på over 93.000 kroner.

Du kan læse mere og søge om ældrecheck her

Hvilke indtægter tæller stadig?

Fra 1. januar 2023 skal din partners arbejdsindtægt ikke længere modregnes din folkepension. Det har ingen betydning hvor meget din partner tjener.

Ordet arbejdsindtægt dækker over din partners løn, sygedagpenge og arbejdsløshedsdagpenge. Har din partner andre indtægter vil de fortsat blive modregnet.

Det kan for eksempel være din partners indtjening fra aktier, private pensionsopsparinger, kapitalindkomst, arbejdsmarkeds- og tjenestemandspension.