Nu starter sæsonen for alvor: Flere ældre pakker kufferten og rejser ud

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Tidligere var det at rejse et privilegie for overklassen. Siden da er den generelle velstand steget, hvilket har muliggjort rejser som en fritidsaktivitet for menigmand. Børnefamilier og unge backpackere er ofte afbildet som de væsentlige rejsesegmenter. De senere år er den ældre befolkningsgruppe dog begyndt at rejse mere.

Rejselysten fejler intet hos de ældre

Ifølge marketing manageren hos Senior Rejser, Anne-Mette Gjorderum, er størstedelen af de rejsende mellem 60 og 74 år på langdistanceture. Derimod vælger ældre fra midten af 70’erne og opefter at tage på færre rejser på kortere distancer. Hun beskriver, at de ældres voksende appetit på rejser er en tendens, som er kommet for at blive.

Ifølge en omfattende undersøgelse af danskernes rejsevaner fra søgemaskinen Momondo, så foretrækker 57% af danskerne at bo på hotel i løbet af deres ferie. Undersøgelsen påpeger, at præferencen kan skyldes, at danskerne kan lide at vide, hvad de kan forvente.

I modsætning til eksempelvis at leje en privat lejlighed via online udlejnings- eller boligbyttehjemmesider såsom Airbnb. Danskerne booker deres hotel ca. 44 dage inden afgang, og parametrene de kigger på i forbindelse med valg af hotel eller hostel er pris, antal stjerner og anmeldelser.

Hvor går turen hen?

Undersøgelsen fra Momondo viste desuden, at 39 % af danskerne planlægger at holde ferie i en storby. Undersøgelsen spår, at danskernes mest populære feriedestinationer bliver Bangkok, London, Malaga og Barcelona, som alle er pulserende metropoler, som bugner af oplevelser. Storbyernes popularitet kan tilskrives lavprisflyselskabernes åbninger af flere billige flyruter mod netop disse destinationer. Derudover er storbyferien en populær ferieform, da man ofte kan finde et billigt hostel at overnatte på.

Tag på storbyferie i Danmark

På trods af de mange flyruter til alverdens lande, så kan man overveje at tage på storbyferie indenfor landets grænser. I København findes der både vandrehjem og hostels, hvor man kan få billig overnatning.

Fordelen ved at tage på storby ferie er, at mange oplevelser er samlet på ét sted. Derudover skal man ikke undervurdere de gode forbindelser med offentlig transport, som man kan benytte. Ellers er der også mulighed for at hoppe på en turistbus og få set byens seværdigheder.

Ved at vælge at tilbringe sin ferie i Danmark slipper man også for at skulle på en lang bustur eller med fly. Mange ældre vælger at tage på ferie i Danmark, hvor landet, valutaen og det høje serviceniveau er en tryghed.