Fem tips til at gøre pensionisttilværelsen lidt nemmere

Livet som pensionist

18/4/22 | 05:43

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er mange danskere, der frygter pensionisttilværelsen, men er det virkelig så slemt at være pensionist? Du kan ved at følge nogle simple tips gøre din hverdag lidt nemmere, så du rent faktisk kan komme til at elske din tilværelse som pensionist.

1.Få hjælp til rengøring og andre praktiske ting

 Selvom du sagtens selv kan varetage de fleste huslige pligter, så er det ingen skam at få hjælp. Det er oplagt at få hjælp til rengøring, havearbejde og andre praktiske ting, da det vil kunne spare dig for både tid og kræfter i dagligdagen. Det er nærliggende at tage kontakt til et rengøringsfirma, men du bør også undersøge, om det er muligt at få hjælp fra kommunen.

2.Bestil dagligvarer og takeaway på nettet.

 Det kan være både tidskrævende og fysisk udfordrende at skulle på indkøb som pensionist. Har du ikke lige så meget energi og lige så mange kræfter, som du havde engang, så kan du tænke i kreative baner, når det handler om indkøb af dagligvarer. Det er nemlig muligt at bestille dagligvarer online. Herudover har du også muligheden for at gøre det endnu lettere for dig selv ved blot at bestille takeaway. Der er flere services, som man kan benytte, så du har mulighed for at bestille mange forskellige retter som fx lasagne. Der vil altid være en ret at finde lige efter, hvilket humør du er i, og hvad du har lyst til. 

3.Hold orden i kalenderen

 Det er helt normalt, at din hukommelse driller en smule, når du kommer op i årene, hvorfor du ikke skal lade dig påvirke alt for meget af det. Har du svært ved at huske aftaler, så skal du sørge for at holde orden i kalenderen, så du altid har styr på, hvad du skal foretage dig den næstkommende dag.

4.Trods vind og vejr med praktisk tøj

Der er ingen, der siger, at du nødvendigvis skal opholde dig indendørs hele dagen, blot fordi der regner en smule. Det handler nemlig bare om at klæde sig på til vejret, hvorfor du kan gøre klogt i at købe praktisk tøj.

Du skal i første omgang sørge for at købe regntøj og dertilhørende gummistøvler, så du ikke længere skal frygte regnen.  

5.Hold orden i din økonomi

 Selvom du evt. har en stor pensionsopsparing, så skal du stadig sørge for at holde orden i din økonomi. Det kan du selvfølgelig få professionel hjælp til, hvis du finder det udfordrende at balancere dine indtægter og udgifter. Lægger du et budget, så kan du gøre den økonomiske del af hverdagen meget mere overkommelig.