Får dig til at se yngre og sundere ud: Kvinder over 50 bør bruge denne træningsmetode

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Den er også god til kvinder der er i overgangsalderen

Pilates er en low-impact træning, der styrker musklerne, toner kroppen og forbedrer kropsholdning og fleksibilitet, blandt andre fordele. Pilatesekspert og forfatter til The Little Book of Pilates Rachel Lawrence delte, hvordan træningen også kan hjælpe kvinder over 50 til at se yngre ud og opnå et mere "levende udseende".

Det skriver Express.

For de kvinder over 50 år, der ønsker at se og føle sig yngre, kan Pilates være yderst gavnlig for at få et "ungdomligt look", sagde eksperten.

Rachel forklarede, at Pilates styrker kernemusklerne, som omfatter musklerne i rygsøjlen, mavemusklerne, bækkenbunden og glutes, "dybest set alle de muskler, der holder os oprejst".

Giver dig en yngre og mere smidig krop

Ifølge Pilates-guruen vil dette hjælpe kvinder til at se slankere og mere fit ud, da "der er intet mere ungdommeligt end en god kropsholdning". Ifølge eksperten er Pilates den ultimative træningsform fordi den skaber både styrke og smidighed i kroppen.

"Koncentrationen af ​​øvelser giver kvinder over 50 mere muskeltoning, et mere strømlinet udseende og mere fleksibilitet og mobilitet i leddene, hvilket resulterer i et mere ungdommeligt og levende udseende," sagde Rachel.

For de bedste resultater anbefalede eksperten "en kortere træning lidt og ofte i stedet for en ugentlig træning".

Dette er "meget mere opnåeligt" for travle kvinder såvel som for kvinder i overgangsalderen, som kan opleve smerter og stivhed, der er et resultat af ændringen af ​​hormoner, forklarede hun.

Træn flere dage i korte intervaller

Rachel rådede kvinder over 50 til "prøv at øve mindst tre til fire gange om ugen - det kunne være en lokal undervisning kombineret med onlineøvelse."

Hun fortsatte: "At være konsekvent er nøglen til forandring og gode resultater. Det er også en vidunderlig måde at håndtere mange af symptomerne på overgangsalderen, som virkelig kan påvirke kvinders mentale sundhed og velvære."

"Vær konsekvent, og du vil se og føle fantastiske resultater," sagde hun og tilføjede, at der er "masser af 10-30 minutters træning, som alle er gratis, så alt du skal gøre er at rulle ud af sengen, rulle din måtte ud og begynde".

Hjælper kvinder i overgangsalderen

Det bedste er, at Pilates også kan hjælpe kvinder med at tabe sig, især hvis de er i overgangsalderen. Rachel forklarede hvordan: "Regelmæssig og konsekvent pilatesøvelse vil opbygge (og vedligeholde) muskler. Aktive muskler, selv i hvile, vil forbrænde flere kalorier, så Pilates kan hjælpe med vægtkontrol."

Hun forklarede, at kvinder i overgangsalderen mister muskelmasse og styrke meget hurtigere på grund af tabet af østrogen. Derfor er det vigtigt at dyrke mere vægtbærende motion for at kompensere for denne forandring og bevare styrken.

"Vægtbærende træning vil også forbrænde mere fedt, og i Pilates har alle øvelserne en lav effekt, så venlige mod leddene og rygsøjlen," tilføjede eksperten.