Få mere for din pension

Livet som pensionist

02/5/22 | 17:20

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

I dag er folkepensionen ikke, hvad den har været – i hvert fald er det de færreste, der kan leve udelukkende på en folkepension. Det betyder, at du enten skal skrue ned for dit forbrug, når du går fra at være fuldtidsarbejdende til pensionist, begynde at gå på tilbudsjagt eller bare tænke lidt smartere, når du handler!

Herunder finder du en guide til, hvordan du sparer på budgettet uden at give afkald på det, du holder allermest af:

1) Ryd op i din økonomi og lav et budget

Når man går fra en fuldtidsindkomst til at leve på pension, bør du se det som en anledning til at give din økonomi et eftersyn.  Har du eksempelvis aftaler, der ikke længere er nødvendige, eller som eventuelt kan udskiftes til billigere aftaler? Måske du kan få en reduceret pris på dit internet- og mobilabonnement, fordi du alligevel ikke udnytter det, du betaler for. På mange abonnements/månedskort ordninger, vil du desuden kunne få en reduceret pris, når du bliver pensionist. Dog skal du selv være opmærksom på at få ændret din status. 

Har du svært ved selv at overskue, hvordan du kan spare penge på dit månedlige budget, kan du betale dig fra det.

En personlig og uvildig pengerådgiver kan kigge din økonomi efter i sømmene og finde frem til hvilke muligheder, du har, for at spare penge på de månedlige udgifter, og deraf hvordan du kan få et større økonomiske råderum på et mindre budget. En rådgiver vil også kunne finde ud af, om du i dit tilfælde har mulighed for en omlægning af lån, så du kommer til at sidde billigere i forhold til forbrugs- og huslån.

2) Gå på tilbudsjagt online

Selvom du måske foretrækker ’the old fashion way’ og købe dine varer der, hvor du altid har handlet, så kan det betale sig at søge lidt rundt for at finde det bedste tilbud. Ofte kommer du langt med en google-søgning, da det giver dig et hurtigt overblik over, hvor du kan finde den udvalgte vare, og hvilken pris, de forskellige forhandlere tager for varen. Det kræver lidt ekstra tid, men der er også gode muligheder for at spare mange penge. Som en ekstra hjælp findes der efterhånden en del tjenester online, som giver dig mulighed for at sammenligne priser på en lang række produkter. Det er en god hjælp.

Herudover skal du huske på, at du ofte sparer penge ved at handle online, fordi en webshopejer ikke har de samme udgifter til husleje, personale og varelagre, som fysiske butikker har.

Herudover er der også penge at spare offline, hvor du eksempelvis i Netto og Føtex kan finde de samme produkter, da kæderne er ejet af den samme virksomhed, men til to forskellige priser. Det er derfor værd at kigger efter i tilbudsaviserne og lave lidt research, før du går på indkøb.

3) Udnyt rabatterne

Når man er pensionist kan man få flere rabatter, end man lige tror. Men herudover er der også mange penge at spare på rabatter generelt. Skal du ud at spise, så gå på nettet og tag et kig på en af de mange tilbudssider, hvor du kan få mad, massage, rejser og oplevelser til stærkt reducerede priser.

Du bør også tænke langsigtet og købe stort ind, når du ser de gode tilbud på produkter, du ved, du kommer til at få bruge for senere.

Desuden giver mange webshops flere procenter på varerne, jo flere produkter, du køber.