Er du mand mellem 60 og 80 år? Så kan du nu tilmelde dig dette helt gratis

Foto: Næstved Bibliotek
Foto: Næstved Bibliotek

Skrevet af J. Bøgen

Lyder det som noget for dig?

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension.

Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt?

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang!

Sidste efterår deltog 20 mandlige seniorer sammen med to bibliotekarer fra Næstved Bibliotek og Borgerservice i en lightudgave af det innovative pilotprojekt, Hold Hjernen Frisk, støttet af Nordea-fonden.

Og det er med alle erfaringerne fra sidste omgang, at bibliotekarerne Jens Kryger Nielsen og Vibeke Sølling har planlagt endnu en række aktiviteter, som skal køre i efteråret.

Det ksirver Næstved Bibliotek i en pressemeddelelse.

Plads til flere mandlige seniorer i alderen 60-80 år

Rekrutteringen til projektet foregår i samarbejde med Næstved Sundhedscenter, men der er brug for flere mandlige seniorer i alderen 60-80 år, der er gået på efterløn eller folkepension.

I løbet af de 8 uger bliver deltagerne udfordret i naturen af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab.

Allerede tirsdag den 20. august kl. 10.00-11.00 er der en kort intro, hvor deltagerne mødes over en kop kaffe/te på Næstved Bibliotek.

Gåture, fællessang, højtlæsning og minder 

Vibeke Sølling og Jens Kryger Nielsen har sammen med relevante samarbejdspartnere planlagt et forløb med mange gode aktiviteter. Fællessang, gåture i Næstveds dejlige natur, højtlæsning og en kop kaffe eller te er faste indslag.

Gåturene vil blive kombineret med forskellige indslag, som sætter hjernen i gang, f.eks. en byvandring, god snak om minder og højtlæsning af fortællinger og digte, hvor tanker om teksten og livet deles. 

Kunst, gamle plader, skovture og fællesskab

En del af forløbet foregår på Kunsthal Rønnebæksholm, hvor deltagerne bl.a. får mulighed for at se på kunst, synge, tale om litteratur og ikke mindst nyde den skønne natur i området.

Der bliver også talt om søvnvaner, og hvilken kost en frisk hjerne behøver.

Lyst til at deltage i nye aktiviteter

Udover alder og køn, er der ingen forudsætninger for at deltage, når blot lysten til at deltage i aktiviteter, som kan være med til at holde hjernen frisk længere, er der.

Du skal som udgangspunkt have mulighed for at deltage hver tirsdag. Og du skal være indstillet på at kunne gå kortere ture - også selvom det ikke er solskinsvejr!

Forløbet afsluttes d. 29. oktober 2024.

Hvis du har lyst til at deltage, skal du kontakten enten:

Vibeke Sølling på visje@naestved.dk

eller

Jens Kryger Nielsen på jknie@naestved.dk

senest fredag den 28. juni kl. 12.00.

Der er plads til 20 deltagere på holdet. Du vil få besked, om du er blandt de heldige senest i uge 27. Det er gratis at deltage.