Er du blandt de heldige? 70.000 pensionister får 'lønforhøjelse'

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De får et løft på mindst 2%

Der er godt nyt for mere end 70.000 pensionister.

Det skriver Seniornews

En månedlig 'lønstigning'

2024 er skudt i gang med gode nyheder til pensionister med PensionDanmark.

De fleste har måske allerede set det men fra januar 2024 er PensionsDanmarks udbetaling stedet med et gennemsnit på 5% om måneden.

Det betyder også at 9 ud af 10 pensionister med PensionDanmark får et løft på mindst 2%

”Vi er glade for at kunne give vores pensionister et løft i den månedlige indkomst fra os. Løftet kommer til at gøre en helt kontant forskel for de ældre efter to år præget af global usikkerhed, høj inflation og stigende renter,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for Kunder, Kundeservice & IT i PensionDanmark.

En økonomisk buffer

Stigningen i udbetalingen skyldes at PensionDanmarks udbetalinger af livsvarig pension justeres i takt med prisudviklingen i samfundet.

Det gør de for at pensionister kan bevarer deres købekraft.

”Det er vigtigt for os, at vores pensionister bevarer så meget af deres købekraft som muligt gennem hele livet og får afdæmpet udsvingene i udbetalingerne fra år til år. Det handler i bund og grund om tryghed, og det er vigtigt for os alle sammen, men særligt for pensionisterne og deres økonomi,” siger Flemming Tovdal Schmidt.  

Det er sådan at medlemmer hos PensionDanmark har en buffer tilknyttet deres opsparing, som betyder at de kan reguleres, så udbetalinger ikke svinger fra år til år.

Udbetalingen kan godt blive sat ned, for eksempel hvis store kurstab på de finansielle markeder tømmer bufferen.