Din pensionsopgørelse er på vej: Det her skal du være opmærksom på

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Venter du på din pensionsopgørelse? Den er nemlig på vej. Udbetaling Danmark sender snart opgørelsen ud til dig, og der er nogle ting i opgørelsen, du selvfølgelig skal være opmærksom på. Læs med her.

I løbet af de næste tre uger modtager danske folke- og førtidspensionister et fra Udbetaling Danmark. I alt kan 1,1 millioner pensionister forvente at få informationer tilsendt brev til deres e-boks med deres årsopgørelse over pensionen i 2021. Selvfølgelig får du brevet i din postkasse, hvis du er fritaget fra at modtage digital post fra det offentlige.

Kun i det tilfælde, at du eller din ægtefælle har selvstændig virksomhed, må du vente med notifikationen. Hvis det er tilfældet, skal du vente til september med opgørelsen.

Brevets indhold er en decideret efterregulering af din pension, og i brevet kan du se, hvordan Udbetaling Danmark har opgjort din pension.

Det vigtigste spørgsmål er nok: Hvornår kommer der eventuelle efterreguleringskroner? De fleste vil jo nok opleve, at de har fået præcis den pension, de skulle have, men skulle du have penge til gode, så kan du forvente at få dem udbetalt den 29. juli.

Du skal være opmærksom på, at der i forbindelse med corona-arbejde i 2021 er særlige regler om modregning i pensionen. Hvis du er folkepensionist, har du et bundfradrag på 122.004 kroner om året, før dit pensionstillæg bliver påvirket.

Du skal huske at oplyse din corona-relaterede indkomst, men hvis din samlede arbejdsindkomst, ikke overstiger 122.004 kroner i 2021, så bliver din pension ikke påvirket af det.

Du kan læse mere om reglerne: www.borger.dk/pension-corona

Det ekstra pensionisttillæg eller udbetalingen af indefrosne feriepenge har ikke betydning for din pension.

Har du fået det beløb, du skulle have, så behøver du ikke gøre mere.

Får du penge tilbage, vil der i brevet fra Udbetaling Danmark stå, hvornår du får beløbet udbetalt, og hvor meget du får. Der vil selvfølgelig også stå, hvilke oplysninger der er brugt for at komme frem til det endelige beløb.

Det samme vil ske, hvis du skal betale penge tilbage. Du skal dog tjekke, om du er enige i de oplysninger, som Udbetaling Danmark har benyttet. Hvis du ikke er, så skal du give Udbetaling Danmark besked inden den frist, der står i brevet.

Hvis du derimod er enig i indkomstoplysningerne fra brevet, kan du betale beløbet tilbage her.

Du kan altid ringe til Udbetaling Danmark på 70 12 80 61, hvis du er i tvivl om den pensionsopgørelse.