Derfor er søvnen afgørende for dit velvære

Livet som pensionist

20/9/22 | 07:48

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Man hører ofte om, at kosten er afgørende for den fysiske sundhed.

Nogle glemmer sommetider, at søvnen faktisk kan være mindst lige så afgørende, fordi den er med til at skabe et fundament for et rigtig godt og sundt liv. Vi kigger nærmere på, hvorfor det er vigtigt at prioritere sin søvn rigtig højt.

De færreste kan nok påstå, at det ikke er vigtigt at spise ordentligt, dyrke motion og generelt passe på sin krop. Det er dog langtfra alle, som prioriterer søvnen højt, selvom den faktisk kan have en rigtig vigtig rolle for velværen. Men hvorfor er det så, at søvnen betyder så meget for os?

Den rigtige seng

Når man skal have god søvn, er det også vigtigt at ligge godt. Hvis man helt tilfældigt vælger sin seng, kan det sagtens betyde, at man ikke ligger så godt, som man ellers kunne have gjort. Sengen skal nemlig være af en type, som passer til kroppen, og det er noget, som sengeeksperter kan hjælpe dig med at finde frem til. 

Energi og overskud

Hvis du får den rigtige søvn og den rigtige mængde søvn, vil du opleve, at du har langt mere energi og overskud i hverdagen. Det betyder, at du formentlig vil føle dig mindre træt, fordi du har sovet nok, og du vil samtidig være i stand til at holde dig kørende i længere tid ad gangen. Det er en meget vigtig egenskab at have fokus på, og her kan søvnen altså hjælpe dig rigtig godt på vej.

Højere kvalitet i hverdagen

Vil du gerne højne din kvalitet i hverdagen, så er det ligeledes vigtigt med god og nok søvn. Det kan nemlig betyde, at alle de ting, du laver, sker på et højere niveau. Det kunne eksempelvis være:

- Har du fået nok søvn, vil du også opleve, at du har højere kvalitet i dit arbejde.
Det kan eksempelvis være på kontoret, hvor du måske har svært ved at koncentrere dig og dermed tænke klart og ud af boksen, hvis du har fået for lidt søvn

- Det sociale liv.
Man kan nemt opleve, at man ikke har samme overskud og dermed ikke er i stand til at være helt den samme, hvis man har sovet for lidt. Det kan give problemer med at være nærværende, og derfor er søvnen også her rigtig vigtig.

Der vil også være mange andre områder i hverdagen, hvor du vil kunne mærke, at du har fået søvn nok.

Eksempelvis når du dyrker motion, hvor du præsterer på et højere niveau.