Denne funktion på din telefon kan redde dit liv

Livet som pensionist

12/3/23 | 07:46

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

De fleste af os har i dag en mobiltelefon som vi ikke forlader vores hjem uden - hvad de færreste ved er, at både Android- og Apple-telefoner har en nødsituationsfunktion, der kan redde dit liv.

Det er heldigvis ikke en situation vi står i til hverdag, men skulle uheldet være ude en dag, så er det rart at vide, at hjælpen kan være lige ved hånden – bogstaveligt talt – både som pårørende og som den ulykken sker for.

Derfor kan det være, at denne SOS-funktion, der er tilgængelig på de fleste telefoner, er noget du skal få indstillet så hurtigt som muligt.

Selv har jeg gjort det lige inden, jeg skrev denne artikel.

Hvordan fungerer SOS?

Helt praktisk sker der det, at når du aktiverer den, så tager telefonen automatisk kontakt til de personer du har angivet som dine nødkontakter, både via opkald og med en sms med din placering.

Den kan også indstilles til at ringe op til alarmcentralen.

Derudover kan du også indtaste din sundhedsoplysninger som f.eks. din blodtype, medicin, allergier og læge, samt om man har taget stilling til organdonation, hvis det værst tænkelige nu skulle ske.

På iPhone

Hvis du har en iPhone, så finder du funktionen ved at gå ind i den app, der hedder Sundhed, trykke på ens billede i øverste højre hjørne og så vælge nødinfo.

For at foretage et nødopkald skal du holde sideknappen samt en af lydstyrkeknapperne nede indtil Nødopkald SOS-funktionen dukker frem.

Derfra skal du enten trække i Nødopkald indikatoren eller blot blive ved med at hold knapperne inde, hvis du vælger denne metode dukker der en nedtælling op, efter den når nul ringer telefonen op af sig selv.

På Android

Ejer du en Android telefon vil funktionen findes i indstillinger under fanen Sikkerhed og nødsituationer. Her kan du indtaste oplysninger om dit helbred samt angive hvem, der skal være dine nødkontaktpersoner.

Hvis du har brug for at aktivere et nødopkald, skal du trykke på tænd/sluk-knappen fem gange kort efter hinanden, hvorved en fem sekunders nedtælling vil påbegynde.

På nyere Android-telefoner er det endda muligt at aktivere videoopkald så du kan vise beredskabet, hvordan situationen er.

Befinder du dig i nærheden af en naturkatastrofe eller lign. vil det også være muligt for de lokale myndigheder at udsende kriseunderretninger til din telefon.