Den bedste grund til at styrke dit bånd til dit barnebarn

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Fra teknologi til rejser handler det om at opbygge bånd og minder gennem livet. Og forholdet mellem bedstefar eller bedstemor og barnebarn kan noget helt særligt. Og her får du indblik i hvorfor.

Et år inde i pandemien flyttede Kim Murstein, 26, fra New York til Florida for at bo hos sine bedsteforældre.

Med tiden begyndte Murstein at bede sin bedstemor, Gail Rudnick, 80, om at give sin mening om hendes romantiske udsigter, efter at have været på nogle dates. Deres tværgenerationelle forskelle omkring dating, sex og forhold var så sjove, at Kim foreslog, at de lavede en podcast sammen.

Det skriver aarp.org.

"Min bedstemor Gail er sådan en karakter, så alt, hvad hun siger, er fantastisk materiale," siger Murstein.

Til sidst startede de en TikTok-konto kaldet Excuse My Grandma, hvor de postede korte videoer, hvoraf nogle fik millioner af visninger.

"Jeg vidste ikke engang, hvad TikTok var," siger Rudnick. "Jeg troede, det var en halspastil lidt ligesom en TicTac."

Excuse My Grandma er nu Kims fuldtidsjob, og duoen nyder at blive genkendt, når de er sammen. "Det bedste ved dette er at være sammen med min barnebarn 24/7," siger Rudnick.

Forbindelsen mellem bedsteforældre og børnebørn er unik, og den kan give enorme fordele for begge sider.

Ud over at have mere tid bor mange bedsteforældre også meget tæt på deres børnebørn. Dunifon medforfattede en undersøgelse, der viste, at halvdelen af de amerikanske teenagere bor mindre end 14 kilometer fra deres nærmeste bedsteforælder, og 20 procent bor mindre end 1,6 kilometer væk. "Dette betyder, at bedsteforældre kan og spille vigtige roller i deres børnebørns liv," siger hun.

Selv bedsteforældre, der bor langt væk fra deres børnebørn, finder måder at forblive involveret på. Her er nogle måder, bedsteforældre forbinder sig med deres børnebørn i dag:

1. Gennem teknologi

For at udligne afstanden mellem vestlige Massachusetts, hvor Carol Steiner bor, og Seattle, hvor hendes barnebarn, Henry, går i børnehave, begyndte de at bruge tid på Google Meet, hvor de løser puslespil og maler sammen: "Jeg designer, tegner og sender jigsaw-puslespil til ham for at samle en gang om måneden," siger hun: "Hans mor sender mig hans stregtegninger, jeg sender hende mine, og vi farvelægger hinandens tegninger sammen online."

Steiner, 69, læser også virtuelt for Henry og tager ham med på videovandringer med sin telefon, så de sammen kan lede efter insekter.

Kathleen Lemoine, 80, fra Baton Rouge, Louisiana, har voksne børnebørn, og nogle bor tusindvis af kilometer væk.

"Jeg sender mine børnebørn links til artikler, sjove videoer og alt, hvad der får mig til at tænke på det pågældende barnebarn," siger hun.

Hun sender også dem instruktioner om, hvordan de laver jambalaya, gumbo og kartoffelsalat - nogle af deres yndlingsretter fra deres opvækst. Og hendes barnebarn, der arbejder på sin doktorgrad, sender sine papirer til hende for at få en lægmands perspektiv. Udvekslingen holder Lemoine engageret i, hvad han beskæftiger sig med, og giver dem noget at tale om, når de ser hinanden.

"Hvis du ikke kan være fysisk til stede med dit barnebarn," siger Cox, "skal du virkelig anstrenge dig for at blive fortrolig med teknologi."