Disse danske seniorer får unik mulighed: Kan mindske modregningen i pension

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er kunderne hos et bestemt pensionsselskab, der får den nye mulighed.

En ny digital pensionsplan fra Industriens Pension kan modsat andre selvbetjeningsværktøjer med stor præcision hjælpe med at mindske modregningen i offentlige ydelser og give medlemmerne et komplet overblik over økonomien i den tredje alder.

Planen hedder ganske rammende "Pensionsplanen" og kan bruges af alle medlemmer over 55 år til at få et samlet og komplet overblik over både egen og eventuelle partneres økonomi, som den vil se ud, når man en dag kan kalde sig pensionist.

Man har også mulighed for at "bare" at eksperimentere med "Pensionsplanen", så man kan se, hvordan det økonomisk er muligt at skære ned på arbejdet eller helt gå på pension, alt efter hvilket pensionsalder, man drømmer om.

”Med opgraderingen af vores pensionsplan har vi nu et brugervenligt selvbetjeningsværktøj, der tager højde for mange flere parametre og giver et endnu mere præcist resultat. Medlemmerne har også tidligere haft adgang til selvbetjeningsværktøjer, der kunne give et vejledende overblik over økonomien som pensionister, men de har langt fra været lige så komplette, og de har fx ikke taget højde for modregning i offentlige ydelser. Vi er virkelig begejstrede for løsningen,” siger Maria Edelmark Schioldann, afdelingschef for medlems- og virksomhedsservice i Industriens Pension.

Mere optimale pensionsudbetalinger

Det mest relevante for mange danskere er nok, at "Pensionsplanen" giver medlemmerne mulighed for meget nøje at få udspecificeret, hvornår det bedst kan betale sig for dem at starte udbetalingen af bestemte typer pensionsopsparinger for at få mest muligt ud af sin pension.

Oplysninger om ATP og pensionsopsparing fra andre selskaber bliver desuden automatisk indlæst via Pensionsinfo.

Endelig bliver eventuelle offentlige ydelser, man er berettiget til, når man går på pension, også indregnet i "Pensionsplanen". De tal bliver dermed automatisk regnet med og inkluderet i den samlede beregning.

Industriens Pension er pensionsselskab for cirka 440.000 nuværende og tidligere industriansatte.

Er du medlem af Industriens Pension, finder du “Pensionsplanen” på “MinSide” – tjek ind her industrienspension.dk.