Børnene er flyttet hjemmefra og huset føles tomt. Hvad nu?

Skrevet af Redaktionen

Børnene er flyttet hjemmefra og I sidder nu tilbage i hjemmet.

Det hjem I dannede som forældre i samarbejde med jeres børn. Et hus med plads til jer, to børn, en hund, en stor have, køkkenalrum, stor stue, et par badeværelser og selvfølgelig et kontor.

Men hvad skal I men al den plads, nu når I bare er to tilbage? Og gider I stadig blive ved med at ordne den store have eller gøre begge badeværelser rene? Ofte er svaret nej, og at I slet ikke har brug for al den plads.

Derfor går jagten ind på en ny bolig, hvor pladsen er mindre og der gerne er ingen speciel vedligeholdelse. Men hvordan finder I sådan en bolig?

Forstå jeres behov for en ny bolig

Før I har en ny bolig, skal I først på jagt efter den. Her handler det om at få et indblik I, hvad jeres behov for en ny bolig skal være. Som udgangspunkt skal den sikkert være mindre. Men skal det stadig være et hus, eller skal I måske flytte i rækkehus eller lejlighed?

Har I brug for en have og god plads omkring jer? Eller har I brug for godt naboskab og nærvær? En anden ting er spørgsmålet om, hvor boligen skal ligge? Skal I blive i byen, I allerede bor i? Skal I afsted mod de større byer, hvor børn og børnebørn befinder sig? Skal I længere ud på landet eller ud I et sommerhusområde?

Samtidig kan det være klogt at undersøge, hvor meget arbejde der skal være i den kommende bolig. Skal den være nærmest vedligeholdelsesfri og gerne nyrenoveret? Skal der være plads til små opgaver der skal fikses? Skal der være en stor have, som I kan arbejde i, eller skal der helst bare være et bar blomsterbede og en terrasse?

Sidst men ikke mindst bør I også overveje, hvor mange overnattende børn og børnebørn der skal være plads til - skal der være et kontor der kan laves til gæsteværelse? Skal der være opbevaringsplads til dyner, madrasser og legetøj?

Alt dette skal I have med i overvejelserne, når I vil finde ny bolig.  

Hvad skal med og hvad skal ikke med?

Når I skal flytte fra noget større til noget mindre, betyder det selvfølgelig, at I ikke kan tage alle ting med jer. Her handler det altså om, at I skal skille jer af med nogle af alle de ting, I har samlet gennem årene. Her skal I være realistiske og spørge jer selv, hvad I har brug for at beholde.

Overvej eksempelvis hvilke møbler og pynteting der måske ikke hører hjemme i den nye bolig. Alt det der ikke hører hjemme, kan I give videre til jeres børn, give dem til genbrug, eller I kan sælge dem videre.