Bliv klædt på til livet som pensionist

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mange går en svær tid i møde, når de skal vænne sig til et liv som pensioneret. Det er simpelthen en helt anden tilværelse. Det betyder ikke nødvendigvis, at den er dårligere – det er bare noget helt andet lige pludselig at have så meget tid ved hånden.

Tricket er at finde noget nyt i livet at interessere sig for og erstatte med den tid, hvor man tidligere arbejdede. Det alene kan tage noget tid. Før man gør det, skal man dog lige igennem en lidt kedeligere periode først, hvor man stiler efter at få alle de forskellige praktikaliteter i orden. Vi guider dig!

Ryd op i boligen

Boligen er dit hjemme. Det er der, hvor man kan slappe af til den helt store guldmedalje og bare være sig selv. Det er også tit et område i livet, som man har det med at negligere, mens har travlt med arbejde, hobbyer, venner og andre gøremål.

Det er noget, du kan ændre på som pensioneret. Boligen kan simpelthen blive et projekt. Inden du begynder på den helt store renovering af boligen, bør du sortere alle de ligegyldige ting fra, eller finde andre opbevaringsmuligheder, hvis det er noget, der fylder meget. 

Tiltag i boligen

Når du har ryddet op i boligen, er turen kommet til at komme i gang med de projekter, du formentlig længe har ønsket dig. Det kan være mange ting.

Måske har du altid ønsket dig en terrasse til dit hus, eller måske har du længe synes at huset trænger til en omgang maling. I så fald er det bare om at komme i gang. Kontakt nogle fagmænd til at bygge terrassen eller køb noget indendørs vægmaling, hvis det er det, der trækker mest.

Du kan også overveje en energirenovering af huset. Der er rigtig mange fordele ved en energirenovering og meget få ulemper. Ved en energirenovering sparer du ikke bare på pengepungen, du skåner også miljøet.

Det er endda et rigtig godt tidspunkt at energirenovere, da der er gode finansieringsmuligheder. Du kan søge om tilskud hos diverse energiselskaber samt søge om håndværkerfradrag. Derudover er der rigtig favorable renter hos både realkreditinstitutter og banker.

Testamentering

Det er måske ikke det fedeste at høre, men når du kommer lidt op i årene, er det en rigtig god ide at få styr på sit testamente. Egentlig er det de færreste, der ikke har nogen grundt til at oprette et testamente, som det er ved at være på tide, hvis du ikke allerede har gjort det.

Det, du skal overveje, er, hvordan din familie eller tætteste vil stå økonomisk, hvis du pludselig falder bort? Ved at oprette et testamente, kan en advokat hjælpe dig med at danne dig et overblik samt sikre dig, at dem du holder af, står i den bedste situation muligt.

Tag ud og oplev verden

Dette kan du jo eventuelt kombinere med en renovering af din bolig. Mens byggeentreprenørerne står for at klargøre din bolig, kan du jo overveje at tage lidt væk. Det er intet som at rejse, der sætter et andet perspektiv på tingene.

Der er jo desværre en tendens til, at ens netværk bliver mindre med alderen. Hvis du derfor ikke lige har nogle at rejse med og godt kunne tænke dig det, kan du jo overveje at melde dig til et rejsefællesskab for ældre med folk, der står i samme situation som dig.